donderdag, 30 juli 2020 08:44

Vastgoedmarkt is zenuwachtiger dan ooit

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

De vastgoedmarkt krijgt op verschillende vlakken te kampen met zenuwachtigheid. Dat blijkt uit een marktonderzoek van Immo Vercammen, marktleider voor residentieel vastgoed in de ruime regio rond Putte. “Terwijl onze verkooptermijn gemiddeld rond de zes weken ligt, spreken we nu al snel over 6 dagen”, zegt Steven Van den Eynde, bestuurder van Immo Vercammen.

De coronacrisis heeft sinds maart op verschillende sectoren een halt gezet, ook op de vastgoedsector. Sinds 11 mei draait die echter weer op volle toeren en die uitdrukking valt erg letterlijk te nemen. Panden die aan een correcte marktwaarde te koop worden aangeboden, vinden in een mum van tijd een nieuwe eigenaar.

“Iedereen zag opportuniteiten. Mensen hebben tijdens de lockdown alle tijd gehad om vanachter het scherm op zoek te gaan naar hun droomwoning. Wanneer ze die vanaf 11 mei mochten bezoeken, namen ze niet meer de tijd om een tweede bezoek in te plannen. De beslissing viel vrijwel onmiddellijk. De leningen, die nog steeds laag staan, hebben daar zeker bij geholpen.”

Ook de voorbije weken, toen de maatregelen soepeler waren, bleef die trend behouden. “Mensen annuleren vakantieplannen of stellen deze uit en waren duidelijk actiever op zoek. Vooral woningen met een aangename buitenruimte kennen veel aantrekkingskracht.”

Prijzen in balans

Betekent dat dan ook dat de prijzen de pan uit swingen? “Nee. De vastgoedprijzen verschoven in twee richtingen, maar bleven over het algemeen in balans. We merken dat vooral panden tussen 250.000 en 600.000 euro erg aanslaan. Bovendien doen mensen vandaag meer en meer een beroep op de kennis van een professional om een verkoopdossier correct en vlot te laten verlopen. En dat is nodig om die zenuwachtigheid in de markt de baas te blijven.”

Veilig en gezond

De nieuwe, verstrengde maatregelen die nu in provincie Antwerpen gelden, hebben alvast geen impact op de huidige werking van Immo Vercammen.

“We gaan onverstoord en veilig verder. Tijdens het plaatsbezoek vragen we om op tijd te komen en een mondmasker te dragen. Ook wij dragen er eentje, net als handschoenen. Wij openen alle deuren zodat bezoekers niets zelf moeten aanraken. Een afstand van 1,5 meter wordt daarbij altijd bewaard. Op kantoor werken we enkel op afspraak en is alles voorhanden om klanten corona-proof van dienst te zijn.”

Lees 1665 keer Laatst aangepast op donderdag, 30 juli 2020 08:48

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.