woensdag, 22 juli 2020 10:18

Wist je dat… je woning vlakbij een school ligt?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wist je dat de meerderheid van onze panden vlakbij een school ligt? Dat is helemaal niet verwonderlijk als je deze cijfers kent.

De ideale locatie van je droomwoning is voor iedereen anders. De ene wil zijn tuin in het zuiden hebben, terwijl de andere het oosten verkiest om in het ochtendzonnetje van een kopje koffie te genieten. De ene wil in een rustige straat wonen en voor de andere maakt het niet uit. Hoe dan ook, je hoeft je alvast geen zorgen te maken wanneer je dichtbij een school wil wonen.

Zo woont in België 99,9% van de bevolking binnen een straal van 5 kilometer van een lagere school. Gaat het om een middelbare school? Dan komt dat cijfer in Vlaanderen neer op 91,2%. Dat blijkt uit recente cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau.

Kijken we naar gemeente Putte, Mechelen, Bonheiden, Keerbergen, Sint-Katelijne-Waver, Duffel en Lier, dan woont iedereen op minder dan 5 kilometer van een lagere en middelbare school. Ook alle inwoners van Heist-op-den-Berg wonen op minder dan 5 kilometer van een lagere school en 90% van hen woont op minder dan 5 kilometer van een middelbare school. Verder zijn supermarkten en winkels in al deze gemeenten vlakbij.

Benieuwd hoeveel inwoners van je gemeente dichtbij een snelweg, station of ziekenhuis liggen? Je vindt alle cijfers op deze website.

Lees 1270 keer Laatst aangepast op woensdag, 22 juli 2020 14:40

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.