donderdag, 27 december 2018 10:21

Instapklaar of klaar voor kluswerk?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een woning die helemaal klaar is en een woning die nog wel wat werk vraagt, daartussen twijfelt u. Wel, maak de afweging niet op basis van de nadelen van beide mogelijkheden. Maar laat u helpen in uw keuze door de voordelen die u het meeste overtuigen. We zetten die troeven op een rijtje.

 

 

De gemiddelde prijs voor een instapklare woning enerzijds en een op te knappen woning plus renovatiekosten anderzijds, die maakt doorgaans weinig verschil. Renoveren wordt immers gestimuleerd door de overheid met allerlei tegemoetkomingen, zoals bijvoorbeeld een renovatiepremie of het verlaagde btw-tarief van 6 %. Zelf de handen uit de mouwen steken kan eveneens een flinke besparing opleveren. U wint soms evenmin tijd op uw verhuisplanning door te kiezen voor een van beide mogelijkheden. Een nog te starten nieuwbouw bij een projectontwikkelaar kan bijvoorbeeld evenveel tijd vragen als een renovatie aan een bestaande woning. Er zijn dus andere voordelen die u over de streep mogen trekken.

3 x ja voor een instapklare woning

  • Met een woning die helemaal af is, kiest u voor een zorgeloze start van een nieuwe fase in uw leven. U mag er zo goed als zeker van zijn dat alles in orde is, en dit voor een heel lange tijd: geen zorgen over opstijgend vocht, energiezuinigheid, stabiliteit, houtrot, conforme elektriciteit en gas-installatie ...
  • De herverkoopwaarde van een instapklare woning stijgt vaak nog en ook de verhuurprijs ligt wat hoger. Dit omdat in onze drukke maatschappij steeds meer mensen liefst een kant-en-klare woning willen.
  • Omdat dit type woningen optimaal geïsoleerd is en de verwarmingsinstallatie een hoog rendement dient te hebben, moet u er weinig verwarmingskosten betalen.

3 x daarom liever een te renoveren pand

  • U kunt bijna alle beslissingen over uw te renoveren woning zelf nemen. Van de nieuwe indeling tot de stijl en materialen: u hoeft geen compromissen te sluiten of u hoeft zich niet te verzoenen met de keuzes van bv. de projectontwikkelaar.
  • Alleen zo’n ouder pand kan nog zoveel ruimte en zo’n authentieke charme bieden: een gezellige hoeve, een notariswoning met hoge deuren en plafonds, een fiftieshuis dat geen enkele architect kan imiteren ... Deze woningen zijn ook vaak te vinden in buurten met heel wat extra voordelen: in een woonkern, of net heel afgelegen.
  • De kosten van een renovatie kunt u spreiden. U hoeft niet meteen àlles aan te pakken. De belangrijkste werken kunnen eerst, zoals de elektriciteit, de keuken en de badkamer. Andere zaken kunnen dan volgen zodra het budget het toelaat.

 Of u nu een instapklare of te renoveren woning zoekt, wij kunnen u heel wat mogelijkheden tonen in uw buurt. Bekijk hier alvast ons aanbod.

 

Lees 2673 keer Laatst aangepast op donderdag, 27 december 2018 11:06

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.