dinsdag, 03 april 2018 12:07

Woning verkopen? Investeer 1.000 EUR in je woning en krijg een veelvoud weer

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een gouden tip voor de verkoop van uw woning. Kijk naar uw eigen huis of appartement met de argusogen van een koper. Want die kijkt naar alle details, en wil liefst van al een instapklare woning die van alle comfort voorzien is. En vooral: een woning waarin hij niet te veel geld of tijd moet steken om ze te renoveren. 

 

Check of er werk nodig is

Beslist u om uw woning te verkopen? Neem dan even de tijd om met een objectieve bril door het gebouw te lopen. Zijn er kleine dingen die storen? Zien een of meer ruimtes er veel beter uit met enkele kleine verfraaiingswerken? Voer ze dan eerst uit. Met een kleine investering van 1.000 euro is uw woning al snel 10.000 euro meer waard.

 

Schilderen en lampen: kleine investering, grote return

Kijkt u in de traphal, wc of bergruimte nog altijd op witte muren omdat u dit nog wel eens ging doen als er eens wat tijd over was. Hangt er op de zolder, in de kelder of de wasplaats nog altijd een peertje omdat u het de moeite niet vond om een armatuur op te hangen? Pak dat aan. Ga naar de verfwinkel, koop verf en schilder die muren. Ga naar de doe-het-zelfzaak, koop een leuk armatuurtje en hang die op. Uw vraagprijs vaart er wel bij. Het zijn de details die het hem doen.

 

Plinten maken uw kamers áf

U kent het wel: toen u jaren geleden uw woning bouwde of verbouwde, was er geen tijd of budget meer voor plinten. Toen een detail. En door de komst van uw kinderen en uw drukker wordend beroepsleven zijn die plannen onder het stof beland. U hebt ze er nooit meer onderuit gehaald. Nu is het zover: plaats die plinten gewoon. Zelfs zulke details halen de prijs van uw woning omhoog.

 

Vervang enkel glas door dubbel glas

Hebt u ergens nog een raam in enkel glas in een kamer waar dat niet zo’n kwaad kan? Doe nu toch de investering om dat te laten vervangen door een raam in dubbel glas. Zo kunt u uw huis in uw zoekertje promoten als ‘woning met volledig dubbel glas’. 

 

Kleine reparaties doen wonderen

Zitten er enkele deurklinken los? Zet ze vast. Scheurtjes, barsten of gaten in uw binnen- of buitenmuren? Herstel ze. Gescheurd behang? Zet nieuw papier tegen uw muur. Lekkende kranen? Repareer ze. Kapotte lampen? Vervang ze. Loskomende siliconen in uw badkamer? Herspuit ze. Allemaal puntjes die u met een beperkt budget zelf kunt oplossen. Resultaat: de kandidaat-kopers van uw woning zijn meteen bereid meer te betalen.

 

Keuken en badkamer: belangrijk voor aankoopbeslissing

Hebt u nog een oude badkamer met vreemdkleurige tegeltjes en een bad met daarin een gek gekleurd douchegordijn ? Overweeg of u voor de verkoop mits een kleine investering uw badkamer kan opwaarderen. Idem dito voor uw keuken.  Uit marktonderzoek blijkt immers dat de keuken en de badkamer de twee belangrijkste ruimtes in de aankoopbeslissing van de kopers. Indien het niet mogelijk is om met een beperkt budget deze ruimtes op te waarderen zet u er wellicht best bij “te moderniseren”.  Zo kunnen kopers alvast rekening houden dat ze naar eigen smaak en budget hun droombadkamer nog dienen te realiseren. 

 

Basic-Homestyling

U kan uw woning ook grondig onderhanden laten nemen door een stylist.  Vaak staat hier een stevig prijskaartje tegenover. Immo Vercammen biedt u een basic-homestyling aan als een van zijn gratis diensten.  De stylist/fotograaf zorgt ervoor dat met enkele decoratiestukken en accessoires uw badkamer en keuken fotogeniek stralen als in een interieurmagazine.

 

Wilt u weten hoe u met een kleine investering meer voor uw woning kunt vragen? Neem contact met ons op,

 

 

Lees 3509 keer Laatst aangepast op dinsdag, 03 april 2018 12:21

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.