dinsdag, 03 april 2018 12:07

Woning verkopen? Investeer 1.000 EUR in je woning en krijg een veelvoud weer

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een gouden tip voor de verkoop van je woning. Kijk naar je eigen huis of appartement met de argusogen van een koper. Want die kijkt naar alle details, en wil liefst van al een instapklare woning die van alle comfort voorzien is. En vooral: een woning waarin hij niet te veel geld of tijd moet steken om ze te renoveren. 

 

Check of er werk nodig is

Beslis je om je woning te verkopen? Neem dan even de tijd om met een objectieve bril door het gebouw te lopen. Zijn er kleine dingen die storen? Zien een of meer ruimtes er veel beter uit met enkele kleine verfraaiingswerken? Voer ze dan eerst uit. Met een kleine investering van 1.000 euro is je woning al snel 10.000 euro meer waard.

Schilderen en lampen: kleine investering, grote return

Kijk je in de traphal, wc of bergruimte nog altijd op witte muren omdat je dit nog wel eens ging doen als er eens wat tijd over was? Hangt er op de zolder, in de kelder of de wasplaats nog altijd een peertje omdat je het de moeite niet vond om een armatuur op te hangen? Pak dat aan. Ga naar de verfwinkel, koop verf en schilder die muren. Ga naar de doe-het-zelfzaak, koop een leuk armatuurtje en hang die op. Jouw vraagprijs vaart er wel bij. Het zijn de details die het hem doen.

Plinten maken je kamers áf

Je kent het wel: toen je jaren geleden je woning bouwde of verbouwde, was er geen tijd of budget meer voor plinten. Toen een detail. En door de komst van kinderen en een drukker wordend beroepsleven zijn die plannen onder het stof beland. Je hebt ze er nooit meer onderuit gehaald. Nu is het zover: plaats die plinten gewoon. Zelfs zulke details halen de prijs van je woning omhoog.

Vervang enkel glas door dubbel glas

Heb je ergens nog een raam in enkel glas in een kamer waar dat niet zo’n kwaad kan? Doe nu toch de investering om dat te laten vervangen door een raam in dubbel glas. Zo kan je je huis in je zoekertje promoten als ‘woning met volledig dubbel glas’. 

Kleine reparaties doen wonderen

Zitten er enkele deurklinken los? Zet ze vast. Scheurtjes, barsten of gaten in je binnen- of buitenmuren? Herstel ze. Gescheurd behang? Zet nieuw papier tegen de muur. Lekkende kranen? Repareer ze. Kapotte lampen? Vervang ze. Loskomende siliconen in uw badkamer? Herspuit ze. Allemaal puntjes die je met een beperkt budget zelf kan oplossen. Resultaat: de kandidaat-kopers van je woning zijn meteen bereid meer te betalen.

Keuken en badkamer: belangrijk voor aankoopbeslissing

Heb je nog een oude badkamer met vreemdkleurige tegeltjes en een bad met daarin een gek gekleurd douchegordijn ? Overweeg of je voor de verkoop mits een kleine investering je badkamer kan opwaarderen. Idem dito voor de keuken. Uit marktonderzoek blijkt immers dat de keuken en de badkamer de twee belangrijkste ruimtes in de aankoopbeslissing van de kopers. Indien het niet mogelijk is om met een beperkt budget deze ruimtes op te waarderen zet je er wellicht best bij “te moderniseren”.  Zo kunnen kopers alvast rekening houden dat ze naar eigen smaak en budget hun droombadkamer nog dienen te realiseren. 

Basic-Homestyling

Je kan je woning ook grondig onderhanden laten nemen door een stylist. Vaak staat hier een stevig prijskaartje tegenover. Immo Vercammen biedt je een basic-homestyling aan als een van zijn gratis diensten bij de verkoop van je woning. De stylist/fotograaf zorgt ervoor dat met enkele decoratiestukken en accessoires je badkamer en keuken fotogeniek stralen als in een interieurmagazine.

Wil je weten hoe je met een kleine investering meer voor je woning kan vragen? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 4540 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 juni 2021 13:42

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.