dinsdag, 13 maart 2018 08:37

Je woning laten verkopen door twee of meer makelaars : een goed idee of niet?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

U hebt het waarschijnlijk wel al eens gezien: een woning die verkocht wordt door twee vastgoedmakelaars. Twee reclameborden netjes zij aan zij in de voortuin of aan de gevel. Maar: twee makelaars tegen elkaar uitspelen, is dat wel slim?

 

 

Twee makelaars, mag dat?

En mag dat wel, uw woning door twee makelaars tegelijkertijd laten verkopen? Ja, want u bent vrij om zo veel makelaars in te schakelen als u maar wilt. Alleen wanneer u akkoord gaat om een exclusiviteitscontract te tekenen, bent u aan één makelaar verbonden.

 

Typisch voor vastgoed aan Belgische kust

U ziet het vooral aan de kust: appartementen, huizen en villa’s die door twee of meer immokantoren verkocht worden. In zo’n toeristische regio is dat een bewuste strategie. Want mensen die daar een woning willen kopen, maken een daguitstap en willen op één dag zoveel mogelijk panden bekijken. Verkopers willen dat hun woning in de route zit van verschillende makelaars die met klanten op stap zijn. Zo vergroten ze hun kansen op een snelle en goede verkoop aan gelegenheidsbezoekers.

 

Sneller en duurder verkopen?

U denkt misschien: twee immokantoren tegen elkaar uitspelen, dat is ook buiten de kuststreek dubbel zo veel kans op een succesvolle verkoop. Door de onderlinge concurrentie drijven ze de verkoopprijs op. En dat brengt mij meer op. Dat is echter niet zo. Als particulier met twee makelaars werken, heeft meer nadelen dan voordelen.

De kopers willen natuurlijk prijzen vergelijken en gaan bij de twee kantoren langs. Ze hebben dus dubbel zo veel tijd nodig. Het duurt dan ook veel langer vooraleer u een bod van hen krijgt.

Bovendien gaan ze de kantoren tegen elkaar uitspelen en zien ze wie voor hen de laagste prijs uit de brand wil slepen. En de immokantoren? Die gaan de prijs zelfs verlagen omdat ze niet willen dat hun concurrent met  het commissieloon aan de haal gaat.

 

Risico op dubbel commissieloon

U loopt ook het risico dat u het commissieloon twee keer moet betalen. Hebt u met beide kantoren duidelijke en schriftelijke overeenkomsten? Want hoe bewijst u bv. welke makelaar uw woning verkoopt als de koper bij beide kantoren langs geweest is? Vooral wanneer hij die bezoeken op één dag combineert? 

 

Uw woning verkopen = vertrouwen geven

Door een tweede makelaar in te schakelen, stuurt u ook het signaal uit dat u het eerste immokantoor niet helemaal vertrouwt of dat u twijfelt of ze wel alle reclame en marketing uit de kast zullen halen voor uw woning. Algemeen gezien is het beter om het bij één kantoor te houden. Als u twijfelt over het kunnen en de inzet van het kantoor zoek gerust verder tot u een kantoor gevonden heeft waarmee het 100% klikt. Want de makelaar die u kiest dient zich ten volle in te zetten om uw pand te verkopen.

 

Wij halen alles uit de kast voor u

We raden u aan om niet meerdere immokantoren tegelijkertijd in te schakelen. Bij Immo Vercammen halen we echt alles uit de kast om uw woning te verkopen. Mocht u bij een van onze concullega’s een extra dienst aantreffen, meld het even, wij optimaliseren onze dienstverlening continue in functie van de vragen van onze klanten. U krijgt van ons een realistisch advies. We zetten uw woning ook via zo veel mogelijk kanalen in de kijker. En u krijgt de garantie dat uw woning binnen de zes maanden verkocht is of we geven een zeer mooie korting op ons ereloon!

  

Uw woning binnen de zes maanden tegen een realistische prijs verkopen? Neem contact met ons op.

Lees 8897 keer Laatst aangepast op dinsdag, 20 maart 2018 08:42

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.