dinsdag, 06 februari 2018 09:16

Woon je in de regio Mechelen-Lier-Heist-op-den-Berg? Dan zit jouw vastgoed gebeiteld

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Weet je hoeveel jouw woning waard is? Als je in de driehoek Mechelen-Lier- Heist-op-den-Berg woont, zijn de vooruitzichten bijzonder positief. De steden in de streek winnen aan populariteit, de markt van de appartementen boomt en de waarde van de woningen blijft rustig stijgen, zonder schommelingen. Die trend zet zich waarschijnlijk nog jaren door.

 

 

Waardevaste woningen in driehoek Mechelen-Lier-Heist-op-den-Berg

Woningprijzen kunnen sterk schommelen, vooral in de steden. Maar in de regio tussen Mechelen, Lier en Heist-op-den-Berg blijft de waarde vrij stabiel. Beter nog: in veel gemeenten groeit de waarde van de woningen traag maar gestaag. Zo heeft de bouw van het nieuwe AZ Sint-Maarten in Mechelen een positief effect op de waarde van de woningen in de buurt. De stad Mechelen kampte lange tijd met een wat negatief imago. Die trend is de laatste jaren volledig omgekeerd. Steeds meer jongeren kopen er nu een appartement of huis. Ook in het nabije Lier liggen de woningen goed in de markt. Deze gezellige, groene en levendige stad trekt steeds meer babyboomers aan.

Vastgoed: stijgend succes van de randgemeenten 

Het populairst in Mechelen en Lier zijn terug meer de authentieke woningen aan de stadskernen, op een steenworp afstand van winkels en horeca. De vraag naar appartementen is er enorm groot en hoe centraler de woningen liggen, hoe harder de prijzen de pan uit kunnen rijzen. Door die grote druk op de woningmarkt besluiten nog steeds mensen om net buiten de steden te gaan wonen, iets meer in het groen en met een plaats voor de deur om de auto te parkeren. Dus zien we ook in de randgemeenten de vastgoedwaarde stijgen. 

Waarde van uw woning stijgt met bereikbaarheid

Voor veel kopers is de bereikbaarheid doorslaggevend bij de keuze van een woning. Daarom is er veel vraag naar huizen en appartementen in de buurt van invalswegen – vooral de rustige zijstraten vallen in de smaak. Ook de buurten rond treinstations, bus- en tramhaltes scoren goed. Zo pendelen mensen vlot met de auto of het openbaar vervoer naar hun werk in de stad. Populaire en goed bereikbare gemeenten zijn o.a. Duffel en Sint-Katelijne-Waver. 

De waarde van woningen stijgt dus met de bereikbaarheid, maar er zijn twee uitzonderingen op die regel: Bonheiden en Keerbergen. Ze zijn moeilijker bereikbaar met het openbaar vervoer en de woningprijzen liggen er toch hoger dan elders. Kapitaalkrachtige kopers trekken hier graag hun portefeuille open om te genieten van de grotere percelen in een landelijke en groene omgeving.

Immomakelaars die jouw buurt kennen

Waarom hebben wij alleen immomakelaars die jouw streek door en door kennen? Omdat jij daar beter van wordt: 

  • Onze makelaars kennen de troeven en pluspunten van jouw buurt en streek. Zo trekken ze kopers sneller over de streep.
  • Onze makelaars kennen de prijzen van soortgelijke panden. Met een correcte prijs is je woning in een vingerknip verkocht. Maar liefst 50% binnen de eerste maand!
  • Onze makelaars vinden sneller mensen die een woning zoeken zoals die van jou. Zo krijg je meteen de juiste potentiële kopers over de vloer.

Benieuwd hoeveel jouw woning waard is? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 4171 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 juni 2021 13:16

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.