maandag, 20 september 2021 08:51

5 signalen dat je klaar bent om alleen te gaan wonen

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Je vleugels spreiden en het ouderlijke nest verlaten, het is nooit een makkelijke keuze. Voor de ene komt dat moment ook vroeger dan voor de andere. De kriebel om op je eigen benen te staan en om naar eigen verlangen je persoonlijke stek in te richten is er, maar ben je er emotioneel en praktisch wel helemaal klaar voor? Wij geven jou alvast enkele signalen die aangeven dat je stilaan hotel mama kan verlaten.

Je hebt een voldoende hoog en stabiel inkomen

Laten we niet rond de pot draaien: wonen kost nu eenmaal geld. Vooraleer je kan huren of kopen, heb je een voldoende hoog en stabiel inkomen nodig. Bij voorkeur heb je natuurlijk ook je spaarvarken al wat kunnen aandikken. Een vaste job met een contract voor onbepaalde duur waar je bij voorkeur toch al minstens 6 maand werkt, is een goede maatstaf. Alle financiële middelen helpen, want ook een budget voor je levenskosten (eten, gas, water en elektriciteit, ontspanning), de verzekeringen en uitgaven voor je inboedel en inrichting mag je zeker niet vergeten.

De meubelwinkel wordt interessanter dan het café

Je start met het kopen van een klein meubel zoals een poef of een zetel en plots wil je de hele woonkamer van je ouders veranderen. Op sociale media volg je meer vintagemeubelpagina’s dan mensen, en wanneer je naar de IKEA gaat, is het niet alleen meer om Zweedse balletjes te eten, maar ook om ideeën op te doen om je eigen stek in te richten. Misschien zijn het wel tekens aan de wand dat het tijd is om aan verhuizen te denken.

Je wilt meer dan alleen een slaapkamer als persoonlijke ruimte

De slaapkamer van je reeds uit huis getrokken broer of zus zou de ideale inloopkast of mancave zijn, maar je ouders maken er in de plaats een hobbykamer of bureauruimte van. Logischerwijs heb je als volwassene steeds meer ruimte nodig voor al het materiaal dat je in al die jaren verzameld hebt. Even logisch is het feit dat je ouders niet over bergen kleren of dozen vol spullen willen klimmen. Weet je nog amper blijf met al je spullen? Dan is het mogelijks tijd om na de denken over een eigen woonst.

Zonder verantwoording een nachtje stappen en koken wat je wilt

De grote charme van hotel mama is natuurlijk dat je elke ochtend, middag en avond gewoon de voeten onder tafel kan schuiven. Maar wat als je niet langer iedere maandag spaghetti wilt eten en vrijdag de vaste frietdag is? Verder wil je niet meer op een vooraf afgesproken uur thuiskomen van een nachtje stappen, en wil je al eens een date mee naar huis nemen zonder het al te gênant te maken. Allemaal tekens dat je stilaan klaar bent om je eigen stekje te zoeken.

Huisdieren, baby's en duidelijke hints van je ouders

Je wilt nu echt wel die hond of kat die je ouders nooit in huis wilden nemen. Wie weet heb je zelfs al een klein beetje ‘babydrang’! Of, pijnlijk maar herkenbaar, geven je ouders steeds minder subtiele hints dat het stilaan tijd is om op eigen benen te staan. De stap naar volledige zelfstandigheid is altijd eng, maar cruciaal voor je eigen ontwikkeling. Hopelijk kunnen deze signalen die stap wat makkelijker maken!

Op zoek naar advies rond de aankoop van uw eerste woning? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 1132 keer Laatst aangepast op vrijdag, 15 oktober 2021 07:17

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.