woensdag, 30 december 2020 09:25

Nieuwe trend voor 2021? Grote huizen met grote tuinen!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

De coronacrisis heeft de vastgoedsector grondig door elkaar geschud. Ook in 2021 verwachten we een grote impact van de gezondheidscrisis. Met de gekende lockdowns verlangen mensen meer naar buitenruimte en ook naar meer plek binnen om werk van privé te scheiden.

De interesse in buitenruimte, niet alleen een tuin, maar ook een terras, stijgt en dat is het gevolg van deze gezondheidscrisis. Wie niet kon genieten van een tuin of een appartement met een uitgebreid terras ging tijdens en na de eerste lockdown naarstig op zoek naar een nieuwe woning die dat wel had. Ook de tweede lockdown zal z’n effect op de sector niet missen. We verwachten dat de wat oudere villa’s en herenhuizen met grote tuinen weer zeer gegeerd zullen worden, daar waar deze de laatste jaren eerder moeizaam kopers vonden. 

“We zien sinds de lockdowns een toenemende interesse in dit soort panden, vooral deze met grotere tuinen. Daar waar die vroeger minder populair waren, omwille van het vele onderhoud of de ongezelligheid van de grootte. Mensen kozen meer en meer voor knus. Vandaag willen mensen weer plaats hebben en thuis kunnen genieten”, vertelt Steven Van den Eynde.

Nood aan thuiswerkplek 

In 2020 deed telewerk volop zijn intrede, en velen verwachten dat het minstens deels een blijver zal zijn. Zo denken bedrijven nu al na over het post-coronatijdperk om een deels kantoor- en deels thuiswerkregime te behouden. Om die combinatie van privé, werkplek en ontspanning thuis te kunnen realiseren, neemt ook de behoefte aan meer binnenruimtes toe. 

“Corona leerde de mensen digitaal werken. Dat thuiswerk zorgt dan wel voor minder files, maar daardoor ontstaat wel de behoefte aan een degelijke thuiswerkplek. Aangezien die situatie ook in de toekomst vermoedelijk meer zijn intrede zal doen, willen mensen hun privé en werk scheiden, en dus niet langer aan de eetkamertafel of het keukenaanrecht werken. Denk ook maar bijvoorbeeld aan de vele videocalls en de interactie met andere huisgenoten”, zegt Siemen Marien. 

Gratis schatting 

Immo Vercammen blijft tijdens de eindejaarsperiode actief en is telefonisch en via mail bereikbaar voor eender wie met vragen rond residentieel vastgoed zit. En wie toch voorbereid de vastgoedmarkt op wil gaan, wanneer de regels echt versoepelen, kan rekenen op de module Schatten-Op-Afstand. 

Daarbij geven we eigenaars graag een eerste indicatie van de waarde van hun woning. We baseren ons daarvoor op een aantal parameters zoals de ligging, oppervlakte, omgevingsfactoren, et cetera, gecombineerd met extra toelichting door de eigenaar, beschikbare bouwplannen en foto’s van diverse ruimten in de woning. Het gaat niet om een definitieve schatting, maar het geeft wel een duidelijk beeld van de mogelijke vraagprijs.

Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. Samen komen we er door. U weet intussen wel waarom…

Lees 1925 keer Laatst aangepast op zaterdag, 23 januari 2021 11:48

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.