maandag, 01 juni 2020 08:21

Vrolijke Stern en Immo Vercammen zetten kruistocht verder

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Begin mei ging alcoholflesje nummer 10.000 de deur uit en startte Immo Vercammen haar vastgoedactiviteiten weer op na de versoepeling van de coronamaatregelen. Al hield dat bestuurder Steven Van den Eynde, oud-scout aka Vrolijke Stern, niet tegen om zijn kruistocht verder te zetten. Deze week doneerde hij onder andere een 5.000 flesjes alcoholgel aan AZ Sint-Maarten in Mechelen en Imelda in Bonheiden. Daarmee staat het totaal van gratis verdeelde flesjes intussen op 25.000.

Bij de start van de coronacrisis ruilden enkele oud-scouts bij Immo Vercammen de geklede broek en het hemd in voor hun scoutsdas. Ze besloten hun jeugdbelofte weer na te komen en iedere dag een ‘goede daad’ te verrichten. Het resultaat: de actie Vrolijke Stern tegen corona groeide in geen tijd uit tot één grote solidariteitsactie, gesteund door leveranciers, klanten, concurrenten en enkele BV’s zoals ex-Miss Belgian Beauty Cynthia Reekmans en Romeo Chris Van Tongelen.

Dolenthousiaste ziekenhuizen

Duizenden alcoholflesjes werden intussen gratis verdeeld via lokale handelaars in Putte en de omliggende gemeenten. Ook nu de economie zich stilaan weer op gang trekt, zet Vrolijke Stern zijn initiatief verder. Zo mochten AZ Sint-Maarten en Imelda elk een 2.500-tal alcoholflesjes in ontvangst nemen. Hun reactie? Dolenthousiast.

“Op een avond stuurde ik een mail naar beide ziekenhuizen met de vraag of een lading alcoholgelflesjes bij hen welkom was. De middag erop ontving ik al een enthousiast antwoord. Ik ben dan ook meteen de wagen ingesprongen om de flesjes zelf te overhandigen”, aldus Van den Eynde. “De reacties waren zeer leuk. De bedoeling is dat de ziekenhuizen deze flesjes nu uitdelen aan patiënten, artsen, stagiairs, poetsers, vrijwilligers, … Zo kunnen de ziekenhuizen hun mensen bedanken voor hun inzet én heeft iedereen steeds zijn eigen persoonlijk flesje op zak.”

(LEES VERDER ONDER DE FOTO)

Nieuwe mijlpaal

In Putte en de omliggende gemeenten hebben intussen alle publieke plaatsen, gaande van supermarkten tot bakkers of kappers, ook een grote fles alcoholgel met pomp gratis mogen ontvangen. Daarvan zijn er al meer dan 1.000 verdeeld. En het totaal? Dat dikt intussen verder aan. Zo is de mijlpaal van 25.000 gratis verdeelde alcoholgelflesjes net behaald.

“Wordt vervolgd… U weet intussen wel waarom”, verzekert Van den Eynde.

Lees 1319 keer Laatst aangepast op woensdag, 10 juni 2020 08:31

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.