vrijdag, 27 maart 2020 08:46

Oud-Scouts van Immo Vercammen keren terug naar roots: “Elke dag een goede daad!”

Geschreven door
Beoordeel dit item
(20 stemmen)

De geklede broek en hemd maken plaats voor een scoutsoutfit bij Immo Vercammen. Nu de activiteiten tijdens deze coronacrisis grotendeels stilliggen, is het vastgoedkantoor aangewezen op overleving. Geen enkel probleem voor de vele Oud-Scouts die er actief zijn. Zij zetten zich ook meteen achter een belangrijke belofte uit hun kindertijd: Elke dag een goede daad verrichten. Vrolijke Stern roept andere Oud-Scouts op om hetzelfde te doen.

Elke dag een goede daad als oud-scouts

 

Goede daden verrichten is zowat een roeping voor iedere Scout. “We moeten ons eigenlijk schamen”, zegt Vrolijke Stern, beter bekend als Steven Van den Eynde, bestuurder van Immo Vercammen. “Door het drukke werkleven zijn we deze belofte uit het oog verloren. Een schande voor elke zichzelf respecterende (Oud-)Scout. Maar dit maken we nu volop goed.”

"We zijn maar makelaars, geen dokters of andere helden uit de zorg. We wilden absoluut wel iets doen voor onze medemensen. Dit resulteerde al in de verdeling van een ruime voorraad alcoholgel aan mensen die zich inzetten voor de zorg van anderen (gratis uiteraard) en momenteel delen we onze zelf samengestelde cadeauboxen gratis uit."

“Daar zit bijvoorbeeld papier en pen in. Nu je slechts één keer per week naar de winkel gaat, kan je daar alle benodigdheden noteren. Het is een papierblok, dus noteer gerust de bestelling van je grootouders of buren die zwak te been zijn. Ook een boek speelkaarten tegen de verveling en een vouwmeter om voldoende afstand te houden, mogen natuurlijk niet ontbreken. En op het einde van de dag, wanneer je goede daad verricht is, kan je de flesopener gebruiken om te klinken op jezelf.”

Wie ook zo’n cadeaubox wil, kan een mailtje sturen naar info@immovercammen.be. “Laten we er meteen een spelletje van maken, zoals het een goede scout betaamt: wie zijn of haar goede daad via mail laat weten, ontvangt een box. Dat kan gaan van het maken van mondmaskers tot het simpel afgeven van een bloemetje uit de tuin aan je buur.”

“De echte weg om geluk te verwerven is geluk te schenken aan anderen. Probeer deze wereld een beetje beter te verlaten dan je haar vond, opdat je, als jouw beurt gekomen is om te sterven, deze wereld gelukkig kunt verlaten en je tijd niet hebt verknoeid, maar in ieder geval je best hebt gedaan”  - Citaat uit het testament van Lord Baden-Powell

Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 3211 keer Laatst aangepast op zaterdag, 31 juli 2021 21:52

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.