donderdag, 28 september 2017 08:57

Hoe u de looptijd van uw overbruggingskrediet zo kort mogelijk houdt?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Je hebt je oog laten vallen op een nieuw huis of appartement. Jouw huidige woning? Die zet je te koop en je vraagt een overbruggingskrediet aan. Nu begint de klok te tikken. Want vaak krijg je van je bankier maximaal 12 maanden de tijd om een koper te vinden. Misschien vroeg je zelfs een looptijd van maar 3 of 6 maanden aan. Want je bent er héél zeker van dat de geïnteresseerden in de rij staan. En ondertussen betaal je opstartdossierkosten en interesten om ‘u’ tegen te zeggen.

Trap niet in de val van te hoge prijzen

Het moet snel gaan, dus zet je jouw woning zélf te koop. Je vergelijkt voor welke bedragen soortgelijke woningen te koop staan. Jouw eigen prijs? Die is hoger. Want mogelijke kopers zullen die wel betalen zodra ze zien wat je te bieden hebt. Dat denk je. Laat je daar niet door vangen: het werkt meer níét dan wél. Ondertussen loopt jouw overbruggingskrediet. De einddatum zie je altijd maar dichterbij komen. Je verlaagt je prijs, want je hebt het geld niet om het krediet zelf terug te betalen. Maar de nieuwe prijs? Die is nog te hoog. En de kopers bijten nog altijd niet.

Te hoge prijs? Daar is de ... te lage prijs

Voor je het weet, zit je in een neerwaartse spiraal. De geïnteresseerde kopers voelen dat er haast bij is, of denken dat jouw woning zijn originele prijs toch niet waard is. Gevolg: ze blijven de kat uit de boom kijken of beginnen 'gekke' en lage biedingen uit te brengen. Na 6 maanden of langer verkoop je je woning ten einde raad onder de marktwaarde. Én loop je het risico om voor jouw nieuwe huis of appartement zélf nog een aardige som te moeten ophoesten, of een bijkomende lening te moeten afsluiten. 

Snelle verkoop? Schakel jouw makelaar in

Wil je de garantie dat jouw woning verkocht is vóór de termijn van je overbruggingskrediet afloopt? Neem een ervaren makelaar in de arm die het woningaanbod en de vraag in jouw regio als zijn binnenzak kent. Zo staat jouw woning vanaf dag 1 te koop aan een realistische prijs. Binnen enkele maanden is de verkoop afgerond, krijg je een mooie prijs en betaal je je krediet met de glimlach terug. Nog mooier? Bij Immo Vercammen proberen we steeds om de aktes indien mogelijk op elkaar af te stemmen zodat je helemaal geen overbruggingskrediet dient aan te gaan. Je wint zo als eigenaar al snel enkele duizenden euro's. Als dat geen goed nieuws is!

Een woning kopen met een overbruggingskrediet? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 5895 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 juni 2021 15:26

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.