donderdag, 28 september 2017 08:57

Hoe u de looptijd van uw overbruggingskrediet zo kort mogelijk houdt?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

U hebt uw oog laten vallen op een nieuw huis of appartement. Uw huidige woning? Die zet u te koop en u vraagt een overbruggingskrediet aan. Nu begint de klok te tikken. Want vaak krijgt u van uw bankier maximaal 12 maanden de tijd om een koper te vinden. Misschien vroeg u zelfs een looptijd van maar 3 of 6 maanden aan. Want u bent er héél zeker van dat de geïnteresseerden in de rij staan.  Ondertussen? Betaalt u opstartdossierkosten en interesten om ‘u’ tegen te zeggen.

Trap niet in de val van te hoge prijzen

Het moet snel gaan, dus zet u uw woning zélf te koop. U vergelijkt voor welke bedragen soortgelijke woningen te koop staan. Uw eigen prijs? Die is hoger. Want mogelijke kopers zullen die wel betalen zodra ze zien wat u te bieden hebt. Denkt u. Laat u daar niet door vangen: het werkt meer níét dan wél. Ondertussen loopt uw overbruggingskrediet. De einddatum ziet u altijd maar dichterbij komen. U verlaagt uw prijs, want u hebt het geld niet om het krediet zelf terug te betalen. Maar de nieuwe prijs? Die is nog te hoog. En de kopers bijten nog altijd niet.

 

Te hoge prijs? Daar is de ... te lage prijs

Voor u het weet, zit u in een neerwaartse spiraal. De geïnteresseerde kopers voelen dat er haast bij is, of denken dat uw woning zijn originele prijs toch niet waard is. Gevolg: ze blijven de kat uit de boom kijken of beginnen 'gekke' en lage biedingen uit te brengen. Na 6 maanden of langer verkoopt u uw woning ten einde raad onder de marktwaarde. Én loopt u het risico om voor uw nieuwe huis of appartement zélf nog een aardige som te moeten ophoesten, of een bijkomende lening te moeten afsluiten. 

 

Snelle verkoop? Schakel uw makelaar in

Wilt u de garantie dat uw woning verkocht is vóór de termijn van uw overbruggingskrediet afloopt? Neem een ervaren makelaar in de arm die het woningaanbod en de vraag in uw regio als zijn binnenzak kent. Zo staat uw woning vanaf dag 1 te koop aan een realistische prijs. Binnen enkele maanden is de verkoop afgerond, krijgt u een mooie prijs en betaalt u uw krediet met de glimlach terug. Nog mooier? Bij Immo Vercammen proberen we steeds om de aktes indien mogelijk op elkaar af te stemmen zodat u helemaal geen overbruggingskrediet dient aan te gaan. U wint zo als eigenaar al snel enkele duizenden euro's. Als dat geen goed nieuws is!

 

Plannen om een woning te kopen met een overbruggingskrediet? Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze medewerkers.

Lees 5060 keer Laatst aangepast op woensdag, 13 december 2017 10:58

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.