vrijdag, 15 oktober 2021 06:53

Een erkende BIV-makelaar? Die neemt jouw woningzorgen weg!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

België telde vorig jaar een recordaantal erkende vastgoedmakelaars. Voor die beroepstitel onderwerpen alle 10.767 van hen zich aan een deontologische code en vormingsplicht van Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV). Ook bij Immo Vercammen kan je rekenen op jouw BIV-makelaar en dat brengt heel wat voordelen met zich mee.

 

Een BIV-makelaar ben je niet zomaar. Er gaat een hele voorbereidingsfase en opleiding aan vooraf, net als een bekwaamheidsproef. En zelfs dat is niet het sluitstuk. Een erkende vastgoedmakelaar schoolt zich jaarlijks bij via permanente opleidingen om zijn of haar kennis op punt te houden.

Waarom is de erkenning door het BIV zo belangrijk? Het is op zich al een wettelijke verplichting om erkend te zijn als vastgoedmakelaar en op die manier ben je zeker dat jouw verkoop professioneel en correct gebeurt. En bij problemen zit je veilig, want een erkende vastgoedmakelaar moet de regels en de deontologische code van het BIV volgen. Verder beschikt hij over de nodige verzekeringen en een aparte derdenrekening om gelden in bewaring te nemen.

Wil je nagaan of een makelaar erkend is, dan kan dat snel en eenvoudig via deze website van het BIV. Je hoeft enkel de naam van de makelaar en/of het makelaarskantoor in te vullen. Wist je dat bij Immo Vercammen álle vastgoedmakelaars persoonlijk door het BIV zijn erkend? Ze doorliepen allen een scholing van minimum 3 jaar en een navolgend stagetraject.
Tip: Krijg je een vastgoedmakelaar over de vloer die veel beloofd, waaronder ook een hoge prijs voor je woning, en daarbovenop heel goedkoop is? Check dan zeker even zijn naam op www.biv.be om te kijken of hij/zij wel erkend is.

De voordelen op een rijtje

Als klant ben je bij een BIV-makelaar zeker dat de makelaar je belangen op een correcte en eerlijke manier zal verdedigen. Dankzij hun ruime ervaring en kennis kennen ze de vastgoedmarkt door en door. Ze weten welke attesten en certificaten nodig zijn en kunnen je ook juridisch en fiscaal adviseren. Een niet te onderschatten meerwaarde in de complexe vastgoedwereld.

De erkende vastgoedmakelaars van Immo Vercammen treden ook op als onpartijdige bemiddelaar. Zowel kopers en verkopers als huurders en verhuurders kunnen er vanop aan dat hun rechten worden beschermd.

Je woning verkopen of verhuren? Dan wordt er voor jou een volledig dossier samengesteld. Er wordt onderzocht of er geen wettelijke bezwaren zijn en ook van de administratie hoeft u zich niets aan te trekken. De hulp van een erkende vastgoedmakelaar biedt ook meer zekerheid voor een correcte prijsbepaling. Bij Immo Vercammen kan je zelfs rekenen op een gratis schatting van je woning. Gratis en vrijblijvend. Je BIV-makelaar regelt alles, tot en met het akkoord.

Op zoek naar correct advies of een volledige begeleiding bij de aankoop, verhuur of verkoop van je woning? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom...

Lees 1273 keer Laatst aangepast op dinsdag, 14 december 2021 15:24

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.