vrijdag, 11 augustus 2017 14:12

Een huis verkopen: meer werk dan u denkt

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

U hebt plannen om uw woning te verkopen. Vol goede moed gaat u aan de slag. Want wat u zelf doet, dat doet u toch beter? En goedkoper. Bij veel eigenaars zakt de moed echter snel in de schoenen. De hoeveelheid papierwerk is groter dan gedacht. Al dat bellen, informatie opvragen en documenten regelen, slorpt tijd op. Véél tijd. En de administratieve molen? Die draait veel trager dan gehoopt. Immo Vercammen neemt u al dat werk uit handen bij het verkopen van een woning.

Attesten, attesten, attesten

Nog vóór u uw woning verkoopt, moet uw verkoopdossier volledig zijn. Met daarin verschillende wettelijk verplichte attesten. Want die moet u aan de kandidaat-kopers voorleggen. Welke attesten moet u zoal aanvragen? Om te beginnen een energieprestatiecertificaat (EPC), een keuringsattest van de elektrische installatie en een stedenbouwkundig uittreksel. Plus een bodemattest en een attest over het overstromingsrisico van uw perceel. Én - als dat voor uw woning nodig is - een keuringsattest van de stookolietank en een postinterventiedossier én … . Slik.

 

Alles zelf doen? Reserveer genoeg tijd en energie

U weet welke attesten u nodig hebt? Dan begint het opzoeken, bellen en rondlopen. Het epc? Daarvoor moet u een afspraak maken met een erkend energiedeskundige. Het attest van de elektrische installatie? Een keurder van een erkend controleorganisme moet langskomen. En natuurlijk: op die momenten moet u tijd vrijmaken om hen in uw woning binnen te laten.

Het stedenbouwkundige attest? Niet bij elke gemeente kunt u dat online, via e-mail of met een telefoontje aanvragen. Alleen per brief of tijdens de – meestal beperkte – openingsuren van de dienst ruimtelijke ordening. Wachttijd: tot dertig dagen. Het bodemattest? Alleen per post met een officieel aanvraagformulier en alle nodige documenten aan te vragen bij OVAM. Wachttermijn: twee weken. Zucht.

 

Dossier niet in orde? Geen verkoop

Hebt u niet alle verplichte attesten en dossiers verzameld? Dan mag de uiteindelijke koper op elk moment beslissen om uw woning toch niet te kopen. Zelfs nog tot vlak voor hij bij uw notaris de verkoopakte tekent om de koop te sluiten. Geen volledig dossier? Geen verkoop, oeps.

 

Verkoop uw huis zonder kopzorgen

Bespaar uzelf heel wat tijd en moeite. Immo Vercammen neemt al uw papierwerk in handen bij de verkoop van uw woning. Samen met uw notaris stellen we het verkoopdossier van uw huis samen. We spreken onze contacten bij de overheidsdiensten en keuringsbedrijven aan, vragen alle attesten op tijd aan en leveren een 100% correct én volledig dossier af.

 

Gratis epc-attest en elektriciteitskeuring

Beslist u om uw huis via Immo Vercammen te verkopen? Dan kosten het EPC-attest en de elektriciteitskeuring u … niets. Ook ons advies is én blijft volledig gratis.

Alle detailinfo vindt u hier terug. 

Zonder zorgen en in alle rust uw huis verkopen? Bel ons, mail ons, of maak een afspraak in een van onze acht filialen.

Lees 4763 keer Laatst aangepast op woensdag, 07 april 2021 10:47

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.