Blog NL

Blog NL (126)

dinsdag, 21 maart 2023 08:47

De lente is de ideale periode om je woning te verkopen

Geschreven door

De lente is in het land! Wist je dat dit meer kandidaat-kopers naar buiten lokt? We leggen je alles uit in onze vastgoedtip!

donderdag, 16 maart 2023 13:58

Waarom is het zinvol om duurzaam te investeren?

Geschreven door

De Vlaamse overheid verstrengt de energienormen stelselmatig. En als je wil bouwen, ben je sinds 2021 verplicht om voor een BEN-woning of Bijna Energie Neutrale woning te kiezen. Je kan zelfs nog een stapje verder gaan. Immo Vercammen legt je graag het verschil uit tussen een passieve woning en een BEN-woning.

Huurders van energieverslindende woningen krijgen vandaag niet alleen te maken met torenhoge energiekosten. De hoge inflatie zorgt mogelijks ook voor een dure indexering van de huurprijs. Op 1 oktober 2022 bevroor de Vlaamse regering de huurprijzen van de meest energieverslindende woningen voor één jaar, maar hoe gaat het nu verder? Immo Vercammen legt je graag uit wat de link is tussen de huurindexering en het EPC. 

woensdag, 08 februari 2023 14:40

Een gratis EPC-certificaat!

Geschreven door

Een woning verkopen? Daar heb je een heleboel papieren en certificaten voor nodig zoals het energieprestatiecertificaat of EPC-certificaat. 

Wat is een EPC-certificaat? Wij leggen het graag uit in onze vastgoedtip!

maandag, 23 januari 2023 16:18

Stel je voor: een makelaar die je volledig ontzorgt

Geschreven door

Stel je eens voor dat je een makelaar hebt die je werkelijk volledig ontzorgt? 

Bij Immo Vercammen zit je goed!

vrijdag, 13 januari 2023 09:14

Tips om energiezuinig te leven

Geschreven door

 

De energieprijzen blijven stijgen en de normen voor het energieverbruik in woningen worden steeds strenger. Het aanpassen van je energieverbruik is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Immo Vercammen geeft je graag enkele tips die je op weg helpen naar een energiezuinig leven. 

Stel je eens voor dat je gratis en voor niets een EPC-certificaat of elektriciteitskeuring kan laten opmaken? Bij Immo Vercammen zit je goed! 

vrijdag, 23 december 2022 10:32

Verplichte energetische renovaties vanaf 2023

Geschreven door

Wie vanaf 2023 een oudere, slecht geïsoleerde woning koopt, zal verplicht zijn om een aantal ingrijpende energetische renovaties uit te voeren. Op 1 januari gaat de renovatieverplichting van de Vlaamse overheid van kracht voor residentiële gebouwen, dus voor eengezinswoningen en appartementen.

Pagina 1 van 16