donderdag, 19 november 2020 06:07

Wij kiezen voor uw veiligheid en gezondheid

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Minister Verlinden hakte de knoop dan toch door voor de vastgoedsector: “Mensen die een woning willen huren of kopen mogen de woning enkel bezoeken als er op dat moment niemand anders in het pand aanwezig is. De makelaar, de verkopers, verhuurders of huidige bewoners, mogen dus niet bij het bezoek binnen aanwezig zijn”, klonk het. Wij stellen de plaatsbezoeken toch nog even uit. Enerzijds voor de veiligheid en gezondheid van u, onze klanten, anderzijds omdat we onze zeer kwalitatieve dienstverlening wel degelijk kwalitatief willen houden.

Maandagavond is het kabinet van Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden nog formeel: Er zijn geen plaatsbezoeken, onder welke vorm dan ook, mogelijk. Dinsdagochtend volgt dan weer een tegenstrijdig bericht, want Minister Verlinden kondigt zelf op de radio aan dat een “klein beetje” plaatsbezoeken toch kunnen. Dat kan weliswaar, maar zonder fysieke begeleiding van de eigenaar of makelaar.

Onduidelijkheid troef
De FAQ van de federale overheid geeft sinds 17 november 18u30 dan ook het volgende aan, met de blauwe tekst als nieuwe toevoeging:

“Immo-agentschappen mogen geen publiek ontvangen, tenzij in het kader van dienstverlening aan professionelen. Mensen die een woning willen huren of kopen mogen de woning enkel bezoeken als er op dat moment niemand anders in het pand aanwezig is. De makelaar, de verkopers, verhuurders of huidige bewoners, mogen dus niet bij het bezoek binnen aanwezig zijn. Het nakomen van wettelijke verplichtingen, zoals bijvoorbeeld de opmaak van een plaatsbeschrijving bij de aanvang van een huurovereenkomst, blijft mogelijk.”

Het schept alleszins heel wat onduidelijkheid, zo blijkt uit een rondvraag bij collega-immokantoren. Het ene kantoor interpreteert opportunistisch dat alles terug kan en mag, anderen stellen vast dat indien men de regels toepast er in praktijk nog steeds zo goed als niets kan of mag.

Veiligheid en gezondheid voorop
Immo Vercammen stelt de plaatsbezoeken nog even uit. Wij houden de veiligheid en gezondheid van onze cliënten en medewerkers boven alles. Bovendien hebben we als erkend vastgoedmakelaar een wettelijke zorgvuldigheids- en informatieplicht met nog eens een waslijst aan deontologische verplichtingen er bovenop. Wij huiveren dan ook van de boodschap: ‘Beste klant, loop maar wat rond, bekijk de woning en bij vragen kan je ons bellen of weet je ons samen de eigenaar op straat te vinden want wij mogen niet samen met u binnen, ook niet op 3 meter afstand.’

In de praktijk is dit niet werkbaar en naar veiligheid toe ook een lachertje, toch? Het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars stelt zich dan ook openlijk de vraag hoe de controle op hygiëne en diefstal in uw woning zal verlopen. We vinden uw vastgoedtransactie te belangrijk om met de natte vinger aan de slag te gaan.

Wij blijven bereikbaar
Wij leggen de lat hoog wat onze dienstverlening betreft. De verwachtingen en verplichtingen invullen of de gepaste ondersteuning en begeleiding bieden kunnen onder de huidige omstandigheden volgens ons niet. Als regionaal marktleider wensen we ons werk goed te kunnen doen, met evident respect voor de zeer strikte gezondheidsmaatregelen. Safety first, en zeker Quality first!

We blijven wel telefonisch en via mail bereikbaar voor eender wie met vragen rond residentieel vastgoed zit. Een fysieke afspraak maken we dan graag zodra het weer kan en mag.

Toch al je woning laten schatten om na de lockdown voorbereid de vastgoedmarkt op te gaan? Lees hier dan zeker wat we voor jou kunnen betekenen via onze module Schatten-Op-Afstand.

Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. Samen komen we er door. U weet intussen wel waarom…

Lees 1508 keer Laatst aangepast op dinsdag, 22 december 2020 08:08

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.