donderdag, 14 mei 2020 07:56

Van CEO naar Oud-Scout en terug

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Elke dag een ‘goede daad’ verrichten. Een jeugdbelofte van (oud-)scouts die vandaag meer dan welkom is, maar die – omwille van het drukke werkleven – nog te vaak vergeten wordt. Toen de vastgoedactiviteiten op een lager toerental draaiden, besloot CEO van Immo Vercammen Steven Van den Eynde die belofte toch weer op te pikken. Met succes: zijn lokale initiatief Vrolijke Stern tegen corona groeide uit tot één grote solidariteitsactie. De mijlpaal van 10.000 gratis verdeelde flesjes alcoholgel in Putte en omstreken is zelfs een feit. Intussen kruipt Van den Eynde stilaan weer in zijn rol van CEO. Een interview.

Sinds het begin van de coronacrisis stonden alle zintuigen op scherp bij Immo Vercammen. Jullie namen de eerste berichten van de overheid meteen ernstig?

Steven Van den Eynde: “Klopt. Dat zal de innerlijke scout zijn geweest. Nog voor de maatregelen werd het personeel zowel op kantoor als voor privégebruik reeds preventief voorzien van onder andere alcoholgel, handschoenen en ontsmettingsspray. Daarnaast stond een ontsmetting van de kantooromgeving dagelijks op onze agenda en spoorden we klanten en leveranciers aan om preventief o.a. de handen grondig te ontsmetten bij het betreden en verlaten van het kantoor. De gezondheid van de medewerkers is immers het kostbaarste bezit van een dienstverlenend bedrijf.”

Wanneer de maatregelen er effectief kwamen, troffen die ook de vastgoedsector in het hart. Wat ging er toen door je hoofd?

Steven Van den Eynde: “Niet bij de pakken blijven zitten. Dat zit niet in mijn bloed, noch in dat van mijn medewerkers. We werken hier met enkele oud-scouts en dachten spontaan aan onze jeugdbelofte: iedere dag een ‘goede daad’ verrichten. Dus ruilden we daags nadien al de geklede broek en het hemd in voor de scoutsdas en schoten meteen in actie.”

Die actie kreeg de naam Vrolijke Stern tegen corona. Hoe is die geëvolueerd?

Steven Van den Eynde: “Inderdaad, genoemd naar mijn scoutstotem Vrolijke Stern. Door de zogenaamde schaarste van alcoholgels zijn we zelf gestart met zulke flesjes – relatief makkelijk – aan te schaffen en gratis te verdelen in Putte en omstreken. Het initiatief kon vrijwel meteen rekenen op een sterke achterban en groeide uit tot een ongeziene solidariteitsactie. Klanten, medewerkers, sympathisanten, leveranciers en zelfs concurrenten droegen financieel bij. Ook BV’s als ex-Miss Belgian Beauty Cynthia Reekmans en Romeo Chris Van Tongelen uitten openlijk hun sympathie. Dat maakte het mogelijk om nog een flinke stap verder te gaan.”

Met als apotheose: 10.000 alcoholflesjes. Die zijn allemaal voorzien voor Putte?

Steven Van den Eynde: “Voor de zeer ruime regio. Toen het initiatief steeds meer gedragen werd, hebben we rond Pasen reeds een duizendtal flesjes alcoholgel gratis verdeeld via lokale handelaars in Putte, Duffel, Sint-Katelijne-Waver, Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Keerbergen, Bonheiden en Heist-op-den-Berg. Ook iedereen die de afgelopen weken een ‘goede daad’ had verricht, beloonden we met een flesje. Na Pasen zijn we niet blijven stilzitten en zijn we op drie weken ontzettend veel versnellingen hoger geschakeld. We komen nu aan 10.000 stuks die eind deze week in de ruime regio rond Putte verdeeld zullen zijn.”

(LEES VERDER ONDER DE FOTO)

Dat is op z’n minst een zeer straffe prestatie te noemen. Vanwaar dat engagement?

Het levensverhaal van Steven Van den Eynde leest als een roman. Na een specialisatiejaar verkoop-vertegenwoordiging deed hij zijn eerste professionele ervaring op bij een elektromultinational, waar hij al snel de directie mee mocht ondersteunen. Later greep hij de opportuniteit om te pionieren bij een start-up in de textiel die op enkele jaren uitgroeide tot een multinational. Dat verhaal evolueerde richting 100 medewerkers en Van den Eynde zag de tijd gekomen voor een nieuwe uitdaging. In 2007 startte hij in het vastgoed.

Steven Van den Eynde: “Ik zwem soms graag eens tegen de stroom in. Tijdens mijn middelbare studies hield ik me liever bezig met lectuur, scouts, natuur en dieren dan netjes na te papegaaien van wat de leerkracht zei. Ook tijdens mijn – destijds verplichte – legerdienst koos ik voor de niet evidente weg. Geen aardappelen schillen of chauffeur spelen, maar een opleiding tot commando in een tweetalige eenheid als onderofficier. Ik doe dus graag wat anderen niet doen. En bij de start van de coronamaatregelen zag ik heel wat ondernemers in een soort vakantiemodus kruipen. Voor mij de trigger om net wél iets te doen en zelfs eens stevig door te gaan.”

En dan kies je ervoor om de maatschappij te steunen. Doelbewust?

Steven Van den Eynde: “Ik onderneem volgens twee belangrijke levensvisies: ‘Als je dan toch iets doet, kan je het evengoed van de eerste keer goed doen’ en ‘Door alleen maar hard te werken, kom je er in het leven niet’. Niet toevallig van mijn twee grootvaders zaliger. Immo Vercammen houdt regelmatig vrijgevige acties voor de maatschappij, zoals het uitdelen van honderden gratis rookmelders of ruim 15.000 fluohesjes en -rugzakhoesjes voor kinderen. Ook dit initiatief kadert erin. En om met de woorden van Lord Baden Powell, oprichter van de scouts, af te sluiten: ‘De ware weg naar geluk, is door geluk te schenken aan anderen’. Dat zullen we blijven doen. Vanaf 11 mei leg ik mijn scoutspak terug even in de kast en trek ik mijn geklede broek en hemd weer aan. Mijn vakantie komt later wel. Ik ga eerst verder ondernemen.”

Nog even een vooruitblik: wat mag men de komende periode nog verwachten?

Steven Van den Eynde: “‘We helpen u graag, gratis en goed!’ Het huiscredo van Immo Vercammen wordt bij de ingang van de versoepelende coronamaatregelen extra kracht bijgezet. Tot minstens eind 2020 zal het ervaren team 50% van haar tijd, kennis en inzichten gratis ter beschikking stellen aan iedereen met vragen rond residentieel vastgoed. Zonder enige verplichting en dus ook voor eigenaars die zelf hun woning wensen te verkopen, dat via hun notaris of zelfs via een concurrent wensen te doen.”

Lees 1552 keer Laatst aangepast op maandag, 14 september 2020 15:35

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.