maandag, 10 februari 2020 13:29

Je huis verkopen: zonder makelaar of met?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Iedereen komt ooit het moment tegen dat er een woning dient verkocht te worden. Ze zien het huis van vrienden of familie via een makelaar razendsnel de deur uit vliegen en denken: “Dat kan ik zelf ook nog wel”. Geen onlogische conclusie op het eerste zicht. Ze denken een plan uit waarmee hun huis in een mum van tijd verkocht zal zijn, in hun hoofd dan toch alvast.

De realiteit is dat de expertise van een goede makelaar niet zomaar vervangbaar is. Hieronder een aantal zaken die mensen vaak over het hoofd zien wanneer ze overwegen om zelf hun huis te verkopen.

De vele taken van een makelaar

1. Tijd is geld

 

Een huis verkopen kost tijd, zonder ervaring zeker. En als je het tussen je job of het opknappen van je nieuwe woning door moet doen zijn die uren ook zeer kostbaar. Telefoontjes, de gigantische papierwinkel (OVAM, gemeente, notaris, attesten, …), je woning promoten via social media, op de beste immosites publiceren, publiciteit via drukwerk, de juiste foto’s nemen van je huis, vruchteloze afspraken...de tijdrovende activiteiten stapelen zich al snel op.

2. Juridische garantie

 

Dat papierwerk een hoop tijd in beslag kan nemen als je er geen ervaring mee hebt, werd hierboven al aangehaald. Maar het is ook gemakkelijk om fouten te maken of dingen over het hoofd te zien. Bodemattest, keuringsverslag van de elektriciteit, epc-certificaat, aankoopakte, postinterventiedossier, stedenbouwkundig uittreksel en ga zo maar door. Als er iets niet in orde is, is de verkoop mogelijks ongeldig en/of kan je aansprakelijk worden gesteld met nog een schadeclaim er bovenop tot gevolg.

Je kan een jurist vragen om het door te nemen, maar dat zal al snel een duur grapje worden, en veel juristen zijn niet eens onderlegd in vastgoeddossiers. Tip: Voor de zuiver juridische zaken zal uw notaris u graag bijstaan, we werken trouwens vanaf dag 1 steeds samen met uw vertrouwde notaris. Voor Immo Vercammen is het dagelijkse kost: wij brengen alles snel en correct in orde, zowel het commerciële en de marketing alsook het juridische. Jouw woning is te waardevol om risico’s te nemen met ontbrekende documenten of iets dat niet correct neergeschreven wordt.

 

3. Een extra paar ogen

 

Er wordt soms geopperd dat kopers de eigenaar van het huis betrouwbaarder vinden als het op een verkoop aankomt. Toch waarderen kopers een extern paar ogen. Hierdoor weten ze dat de schatting gedaan is door iemand met kennis van de lokale huizenmarkt en hebben ze een neutraal aanspreekpunt. Daarbovenop hebben makelaars ook de nodige mensenkennis en verkoopervaring. Ze weten waar ze de nadruk kunnen leggen en waar kopers op afknappen. Zonder die ervaring zullen de “We laten nog wel iets weten…”-huisbezoeken zich al snel opstapelen.  

Immo Vercammen gooit daarbij ook een goede kennis van de regio en een uitgebreid netwerk in de mix. Dit zorgt voor extra vertrouwen bij kopers, wat de verkoop van jouw woning ten goede komt.

 

4. De kanalen van een makelaar

 

De meeste mensen komen bij de verkoop van hun eigen woning zelfs niet verder dan online promotie. Immo Vercammen beschikt over brede mix van communicatiekanalen: vastgoedwebsites, streekkranten, sociale media, eigen drukwerk op maat van uw woning en een uitgebreid netwerk en wachtlijst van potentiële kopers. Daarmee bereiken we heel wat meer de juiste mensen dan iemand die het enkel met Facebookberichten of mond- aan mondreclame moet doen. Daarbovenop is zowel online als offline expertise en kwaliteit uitstralen van uiterst belang voor de verkoop van je woning. Een partnerschap met een gereputeerde makelaar garandeert dat jouw woning op de juiste manier wordt vertegenwoordigd.

Zorgeloos verkopen via een makelaar? Maak hier een vrijblijvende afspraak met Immo Vercammen en ontdek wat we voor je kunnen betekenen!

Lees 5441 keer Laatst aangepast op maandag, 10 februari 2020 14:01

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.