donderdag, 29 november 2018 00:00

Heb je plannen om je woning te verkopen zonder makelaar? 

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

 Wat je zelf doet, doe je vaak (soms?) beter. Maar níét als het gaat over de verkoop van je huis of appartement. Want veel eigenaars vragen bijvoorbeeld een te lage of te hoge prijs. Ze worden gek van de eindeloze telefoontjes en vruchteloze rondleidingen, waarbij de zogenaamde kopers “nog wel iets laten weten”. En lopen de verkoop zelfs mis omdat ze een verplicht document  vergeten zijn. Je huis is te waardevol om risico’s te nemen. Dit zijn alvast 4 redenen om zeker een beroep te doen op een professionele makelaar. 

 

1. Garantie dat alle documenten in orde zijn. 

Je huis verkopen brengt een hele papierwinkel mee. Je hebt een bodemattest, keuringsverslag van de elektriciteit en epc-certificaat nodig. Een aankoopakte, postinterventiedossier, stedenbouwkundig uittreksel en ga zo maar door.  Is 1 van die documenten niet in orde? Dan gaat de verkoop misschien niet door. Dat maak je liever niet mee. 

2. Je bent zeker van de correcte verkoopprijs. 

Zo is je woning veel sneller verkocht. Mik je te hoog, dan slaan kopers je zoekertje gewoon over. Mik je te laag, dan verlies je kostbare centen. Je makelaar kent de woningmarkt én je buurt, en is bovendien opgeleid om de verkoopprijs van je huis juist in te schatten. 

3. Je profiteert van het communicatienetwerk van je makelaar. 

Hij verspreidt je zoekertje op vastgoedwebsites, sociale media, in lokale krantjes en stuurt het ook gericht naar mensen die op zoek zijn naar een woning zoals die van jou. Je springt dus in korte tijd in het oog van gigantisch veel potentiële kopers, veel meer dan je zelf kunt bereiken via een Facebookbericht of mond-tot-mondreclame. 

4. Je makelaar regelt de afspraken voor jou. 

Zo blijf je gespaard van tientallen telefoons. Tijdens de rondleiding laat de makelaar je bezoekers al dromen van een nieuw leven in je huis. Hij kan technische tips geven en biedt een geruststellend antwoord op élke vraag van de toekomstige koper. Allemaal niet zo vanzelfsprekend als je zelf geen verkoopervaring met vastgoed hebt.

Als je je huis wilt verkopen, kies dan voor zekerheid, een correcte prijs en vlotte administratie. Immo Vercammen helpt je daarbij. Je krijgt er nog steeds gratis en vrijblijvend professioneel advies. We zijn al jaren thuis in vastgoed in uw regio Spring snel eens binnen voor een kennismakingsgesprek of contacteer ons even dan komen we graag vrijblijvend bij je langs. 

 

Lees 3477 keer Laatst aangepast op donderdag, 22 november 2018 13:37

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.