dinsdag, 29 mei 2018 09:59

Eigen woning wél haalbaar voor jongeren

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

Huren of kopen, wat is jouw woningplan na je studies? De meeste jonge twintigers willen het liefst een eigen woning – en terecht. Maar dromen van iets instapklaars. En dan belanden ze natuurlijk in een veel duurder prijssegment. Onze tip: investeer in een te moderniseren eerste huis of appartement om het nadien met een aanzienlijke meerwaarde weer te verkopen. Hamer, boormachine en handige nonkels in de aanslag? Actie!

Eigen woning wél haalbaar voor jongeren

 

Weg van hotel mama, koop een eigen huis of appartement

Na de studies breken veel jongeren zich het hoofd over de hamvraag: should I stay or should I go? Blijf je onder moeders vleugels wonen of begint je aan je eigen avontuur? Wij zeggen ronduit: koop een eigen huis of appartement. Want als je nu investeert in een opbrengsteigendom, dan bent je waarschijnlijk over 10 jaar financieel veel beter af dan jouw leeftijdsgenoten die voor hotel mama kozen. En zeg nu zelf, waar zou je je kersverse lief het liefste ontvangen: in het ouderlijke huis of in je eigen stek?

Is een eigen woning nog haalbaar voor jongeren?

Natuurlijk is een koopwoning haalbaar voor twintigers. Nu is hét moment. Want wie nu een woonlening afsluit, doet dat nog altijd tegen erg voordelige voorwaarden. Al stijgt de rente sneller dan verwacht. Snel zijn is de boodschap. De grote nieuwbouwwoningen zijn wellicht iets te hoog gegrepen, toch vind je heel wat prachtige, oudere panden op de markt. Goedkoper en met wat werk aan, maar juist in die huizen zit muziek. Ook bij op zich kwalitatieve woningen maar met een wat verouderde look zijn er soms mooie koopjes te doen.
Gezien de banken de laatste jaren wat strenger geworden zijn is een financieel duwtje in de rug van de ma, pa of je favoriete oma uiteraard mooi meegenomen.

Win op termijn met een opbrengsteigendom

Renovatiewerken kunnen fysiek zwaar zijn en de planning kan al eens wat uitlopen. Maar je hebt tijd, je bent jong én kent vast en zeker handige harry’s en henrietta’s die een handje willen helpen in ruil voor een spetterende house-warming party. Na wat zweten en zwoegen is jouw huis of appartement helemaal in orde en veel meer waard op de woningmarkt.

Na 5 of 10 jaar hebt je budget voor jouw droomwoning

Op een bepaald moment is het tijd voor een groter huis, omdat jullie intussen een heus gezinnetje hebben. En dan verkoopt je jouw gerenoveerde huis of appartement met een mooie winst, die je gebruikt als start voor de volgende woning – de thuis van jullie dromen.

In ons aanbod zitten heel wat charmante woningen om helemaal jouw ding van te maken. Stroop je mouwen op, en surf naar onze panden te koop in de regio Putte, Mechelen, Lier, Keerbergen, Bonheiden, Heist-op-den-Berg, Duffel en Sint-Katelijne-Waver, voor je ideale woonproject. Ook steeds welkom om vrijblijvend over je toekomstplannen te praten.

Wilt je investeren in een interessante opbrengsteigendom? We geven je graag advies. Bel of mail ons, of kom langs voor een vrijblijvend gesprek.

Lees 2823 keer Laatst aangepast op woensdag, 06 juni 2018 14:32

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.