dinsdag, 08 mei 2018 12:43

Hoe ben je zeker dat je te maken hebt met een erkende vastgoedmakelaar?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Zou jij een tand laten trekken door een tandarts zonder diploma? Uiteraard niet. Zou je met een bus meerijden waarvan de chauffeur geen rijbewijs heeft ? Ook niet. Zou je dan de verkoop van je woning in handen geven van iemand die niet erkend is als vastgoedmakelaar? Nee, toch? Als je echt zeker wilt zijn dat de verkoop van je woning correct en professioneel verloopt, check dan eerst even de erkenning en de reputatie van de makelaar.

 

Vermijd makelaars zonder beroepserkenning

Vastgoedmakelaar is een beschermd beroep. Je hebt daarvoor een wettelijke erkenning nodig. Je moet de juiste studies en stages succesvol afronden. Je schoolt je regelmatig bij en volgt de wettelijke regels en deontologische codes. Toch zijn er nog heel wat onbetrouwbare makelaars die zich aandienen zonder dat ze over een beroepserkenning beschikken waardoor je voor onaangename verrassingen kan komen te staan. Wil je nagaan of de makelaar erkend is, dan kan je dat snel en eenvoudig doen door zijn of haar naam te checken via de website van het BIV, het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars op www.biv.be

Heeft notaris ervaring met specifieke makelaar?

Wil je nog een stapje verdergaan dan kan je contact opnemen met je notaris om te weten welke ervaringen hij heeft met een bepaald kantoor of een specifieke makelaar. 

Bij Immo Vercammen zijn al onze vastgoedmakelaars door het BIV erkend en kunnen we bogen op een excellente reputatie. U kan dus met een gerust hart contact met ons opnemen voor een vrijblijvende afspraak en gratis advies. Daarenboven zijn onze adviezen volledig gratis. Echt? Jawel!

Je woning verkopen? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 4588 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 juni 2021 13:47

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.