dinsdag, 16 januari 2018 10:28

Kopers over de vloer? Vijf tips om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Als je je woning te koop stelt, dan krijg je natuurlijk bezoek van potentiële kopers. Omdat een goede, eerste indruk van cruciaal belang is, geven we je vijf concrete tips mee om je woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren.

 

TIP 1: Sterk verkoopdossier

Zorg ten eerste dat je een goed verkoopdossier bij de hand hebt: kritische bezoekers vragen zeker naar het EPC, de elektriciteitskeuring, het attest van de stookolietank of zelfs naar de plannen en vergunningen. Wist je dat een koper vrij eenvoudig onder de koop uit kan indien je niet alle vereiste documenten kan voorleggen ?

TIP 2: Opruimen en opbergen

Het tweede aandachtspunt: ruim je woning grondig op. Dan hebben we het niet alleen over bedden dekken, afwas wegwerken en speelgoed opruimen. Nee, maak je huis gerust een beetje leger dan anders. Heb je een heleboel spulletjes, persoonlijke foto’s en decoraties? Berg deze dan gerust op in de kasten en maak zo alles overzichtelijker en ruimer. Een goed onderhouden tuin weten vele bezoekers ook te waarderen.

TIP 3: Kleine herstellingswerken

Als er kleine herstellingswerken nodig zijn, voer die dan eerst nog even uit voordat je de kopers ontvangt. Een plint die loszit, een lamp die niet meer brandt, een vlek op de muur… het lijken details, maar kopers hebben het snel gezien en het beïnvloedt hen sowieso onbewust.

TIP 4: Huisdier even uit beeld houden

Heb je grote huisdieren zoals een hond of een kat? Dan is het aan te raden om ze tijdens een bezoek uit beeld te houden en ook hun mandjes en eetbakjes even op te bergen. Niet alle bezoekers zijn immers dol op huisdieren en sommigen reageren zelfs allergisch. Het zou jammer zijn als ze daarop afknappen.

TIP 5: Maak je huis gezellig

En dan de laatste tip. Zorg voor de algemene gezelligheid van je woning: plaats een bloemetje hier en daar, zet een zacht achtergrondmuziekje op en zorg voor een aangenaam geurtje in de badkamer en in de toiletten. Zo zullen bezoekers zich al snel thuis voelen.

Wil je meer advies over het verkopen van je woning? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…Wil je meer advies over het verkopen van je woonst? Dan helpen we u graag verder. Neem contact op met Immo Vercammen, onze adviezen zijn gratis en zonder de minste verplichting.

Lees 5401 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 juni 2021 13:13

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.