dinsdag, 09 januari 2018 10:46

Je energieprestatiecertificaat van je woning? Dat krijg je bij ons gratis

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een van de documenten die je verplicht aan de koper moet geven bij de verkoop van je woning? Het energieprestatiecertificaat of EPC. Het geeft de koper een idee van het energieverbruik van jouw huis of appartement. Alleen een erkend energiedeskundige mag dat certificaat – tegen betaling uiteraard – opmaken. Wanneer je je woning via ons verkoopt, krijg je je EPC gratis.  

Verplicht attest bij verkoop van vastgoed

Het EPC is een van de eerste administratieve formaliteiten die je moet regelen wanneer je je woning gaat verkopen. Want zodra je jouw huis of appartement te koop zet, moet je het certificaat aan elke kandidaat-koper kunnen voorleggen. Zo kan hij het energieverbruik vergelijken van alle woningen die hij op het oog heeft. En bij de verkoop van jouw woning moet de notaris in de verkoopakte naar het EPC verwijzen.

Aanduiding van energieverbruik

In je EPC draait alles rond 1 getal: de EPC-waarde. Het geeft op een schaal van 0 tot 700 (of zelfs nog hoger) aan hoeveel energie jouw woning per vierkante meter per jaar verbruikt. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger jouw woning. Hoe hoger het getal, hoe meer energiekosten de koper moet betalen, en hoe meer investeringen hij eventueel moet doen om het energieverbruik te doen dalen.

Ga voor minder kopzorgen 

In een energie-attest kruipt best wel wat tijd en werk. Eerst moet je op zoek gaan naar een erkend energiedeskundige. Liefst meer dan 1, want iedere energiedeskundige vraagt een andere prijs. Prijzen vergelijken en bekijken welke service je voor welke prijs krijgt, komt er dus ook nog eens bij. Keuze gemaakt? Dan volgt de afspraak om jouw woning te inspecteren. Meestal tijdens de werkuren. Met onze EPC-service nemen wij je al die zorgen uit handen.

De prijs van uw epc? 0 euro 

Het gratis EPC is één van de 6 gratis diensten die we jou aanbieden. Kies je voor deze service? Dan schakelen wij meteen een erkend energiedeskundige in. De kosten die hij aanrekent, nemen wij volledig op ons. Heeft jouw woning een EPC dat nog geen 10 jaar oud is en dat niet herbekeken hoeft te worden? Duik de factuur op in je facturenmap. Zodra jouw woning verkocht is, betalen wij je die kosten terug.

Meer weten over onze gratis dienst EPC-certificaat bij de verkoop van je woning? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 2934 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 juni 2021 13:11

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.