dinsdag, 09 januari 2018 10:46

Uw energieprestatiecertificaat? Dat krijgt u bij ons gratis

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Een van de documenten die u verplicht aan de koper moet geven bij de verkoop van uw woning? Het energieprestatiecertificaat of epc. Het geeft de koper een idee van het energieverbruik van uw huis of appartement. Alleen een erkend energiedeskundige mag dat certificaat – tegen betaling uiteraard – opmaken. Wanneer u uw woning via ons verkoopt, krijgt u uw epc gratis.  

Verplicht attest bij verkoop van vastgoed

Het epc is een van de eerste administratieve formaliteiten die u moet regelen wanneer u uw woning gaat verkopen. Want zodra u uw huis of appartement te koop zet, moet u het certificaat aan elke kandidaat-koper kunnen voorleggen. Zo kan hij het energieverbruik vergelijken van alle woningen die hij op het oog heeft. En bij de verkoop van uw woning moet de notaris in de verkoopakte naar het epc verwijzen.

 

Aanduiding van energieverbruik

In uw epc draait alles rond 1 getal: de epc-waarde. Het geeft op een schaal van 0 tot 700 (of zelfs nog hoger) aan hoeveel energie uw woning per vierkante meter per jaar verbruikt. Hoe lager het getal, hoe energiezuiniger uw woning. Hoe hoger het getal, hoe meer energiekosten de koper moet betalen, en hoe meer investeringen hij eventueel moet doen om het energieverbruik te doen dalen.

 

Ga voor minder kopzorgen 

In een energie-attest kruipt best wel wat tijd en werk. Eerst moet u op zoek gaan naar een erkend energiedeskundige. Liefst meer dan 1, want iedere energiedeskundige vraagt een andere prijs. Prijzen vergelijken en bekijken welke service u voor welke prijs krijgt, komt er dus ook nog eens bij. Keuze gemaakt? Dan volgt de afspraak om uw woning te inspecteren. Meestal tijdens uw werkuren. Met onze epc-service nemen wij u al die zorgen uit handen.

 

De prijs van uw epc? 0 euro 

Het gratis epc is één van de 6 gratis diensten die we u aanbieden. Kiest u voor deze service? Dan schakelen wij meteen een erkend energiedeskundige in. De kosten die hij aanrekent, nemen wij volledig op ons. Heeft uw woning een epc dat nog geen 10 jaar oud is en dat niet herbekeken hoeft te worden? Duik de factuur op in uw facturenmap. Zodra uw woning verkocht is, betalen wij u die kosten terug.

Wilt u meer weten over onze epc-service of staat het vast dat dit de gratis dienst is waarvoor u kiest? Bel of mail ons, of maak een afspraak.

Lees 2346 keer Laatst aangepast op dinsdag, 09 januari 2018 16:11

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.