vrijdag, 24 mei 2024 10:51

20 jaar Immo Vercammen: een terugblik op de vastgoedsector

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

‘U weet intussen wel waarom’ Immo Vercammen een vaste waarde is op de vastgoedmarkt. Maar dat maakt het geen evidentie. Vastgoedkantoren komen en gaan, en zij die het lang én succesvol volhouden, zijn op één hand te tellen. Naar aanleiding van ons 20-jarig bestaan blikken onze vennoten Steven Van den Eynde, Siemen Marien en Vincent Wolfers terug op hoe de vastgoedsector is geëvolueerd en hoe Immo Vercammen daarop inspeelt.

Ondanks vastgoed heel statisch is, is de markt ervan de voorbije 20 jaar ingrijpend veranderd. De manier van werken bij de start van Immo Vercammen is dan ook niet meer te vergelijken met die van vandaag. Toch is er één constante: volledige ontzorging. “Het is ergens frappant dat we tot zo’n acht jaar geleden nog zelf de foto’s gingen maken in de panden en tot twee jaar daarvoor zelf de ‘Te koop’- en ‘Te huur’-borden plaatsten”, vertelt Siemen. “Vandaag schakelen we ook voor deze zaken echte specialisten in hun vak in, onze klanten verdienen immers enkel het beste”. 

Professionalisering en digitale evolutie

De vastgoedsector is over de jaren heen zodanig gespecialiseerd dat die manier van werken nu ondenkbaar is. Denk aan de administratieve mallemolen die hier nu bij komt kijken. “20 jaar geleden telde een compromis, en zelfs een notariële akte, pakweg vijf bladzijden. Intussen zijn dat vlotjes twintig pagina’s”, geeft Steven aan. “Reken daarbij de waslijst aan prijzige, wettelijke verplichtingen voor kopers en je beseft snel dat men vandaag de dag een volledig dossier dient voor te bereiden.”

Ook de manier waarop een eigendom op de markt wordt aangeboden, is sterk veranderd, of beter gezegd: versneld. “Vroeger duurde dat tot enkele weken door het nieuws te publiceren in een reclameblad, via lokale advertenties en te wachten tot de mond-tot-mondreclame zijn werk begon te doen na het hangen van de ‘Te koop’-borden”, gaat Vincent verder. “Door de digitale evolutie duurt het nu slechts enkele uren voor, bij wijze van spreken, het hele land hiervan op de hoogte is. Dat betekent natuurlijk meer concurrentie en het versterkt de noodzaak om die voor te blijven en in te zetten op professionele foto’s, virtuele rondleidingen en een sterke aanwezigheid op sociale media.”

Marktschommelingen

De vastgoedvraag ziet er vandaag helemaal anders uit vergeleken met 20 jaar geleden. Door bewustwording en wettelijke verplichtingen is er momenteel een enorme vraag naar recente, instapklare woningen met een goed energielabel. “Woningen die nog wat liefde vragen in de vorm van opfrissing, renovatie, asbest verwijderen, EPC-label verbeteren,… liggen moeilijker in de markt”, weet Siemen. “Tenzij de locatie zeer goed is. Want ondanks alle schommelingen blijft dat de belangrijkste factor voor interesse en waardebepaling.”

Opvallend is ook de impact van veranderende gezinssamenstellingen. De markt van singles is aanzienlijk gestegen, wat zijn steentje bijdraagt aan de algemene trend van ‘verappartementisering’. “20 jaar geleden werd een appartement geassocieerd met jonge starters of gezinnen die het minder breed hebben”, verduidelijkt Steven. “Intussen is het eerder een luxeproduct geworden en loopt de prijs van de betere appartementen gelijk met die van standaardwoningen. En door de grotere markt happy singles is er uiteraard ook meer vraag naar.”

Actie, reactie!

De concurrentie onder vastgoedmakelaars was altijd groot en voor een particulier is het soms moeilijk in te schatten waar de verschillen zitten. “Door de prijsstijgingen van de laatste jaren en de huidige stabilisering ervan, moeten vastgoedkantoren meer dan ooit hun schattingen en waardebepalingen sterk onderbouwen. De hedendaagse consument heeft dan ook geen boodschap meer aan pure ‘praatjesmakers’”, geeft Vincent aan. “Onze uitgebreide kennis is daarom, meer dan ooit, een absolute meerwaarde. Al onze makelaars hebben een erkenningsnummer van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars en worden actief bijgeschoold.”

De volgende stap is dit op een correcte manier vertalen naar de klant in de vorm van een compleet en verstaanbaar advies. “We streven altijd naar een volledige ontzorging en geloven in de kracht van onze service”, sluit Siemen af. “Daarom blijven we inzetten op persoonlijke contacten met onze klanten, uitvoerige begeleiding door een dossierverantwoordelijke, ondersteund door een sterke backoffice. Want onze missie was, is en blijft mensen helpen. En de echtheid van die intentie is de fundering van ons langdurig bestaan.”

 

Immo Vercammen wil u, de klant, graag bedanken voor het vertrouwen over die 20 jaar heen en belooft de komende 20 jaar een minstens even betrouwbare en complete vastgoedmakelaar te zijn. Voor persoonlijk advies op maat kan u ons, zoals steeds, contacteren via info@immovercammen.be of 015/755.444. U weet intussen wel waarom…

Lees 294 keer Laatst aangepast op vrijdag, 07 juni 2024 09:15

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.