vrijdag, 13 januari 2023 09:14

Tips om energiezuinig te leven

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

De energieprijzen blijven stijgen en de normen voor het energieverbruik in woningen worden steeds strenger. Het aanpassen van je energieverbruik is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Immo Vercammen geeft je graag enkele tips die je op weg helpen naar een energiezuinig leven. 

 

In de vorige blog maakte Immo Vercammen je alvast thuis in enkele soorten energiebesparende maatregelen . Maar wil je naast deze ingrijpende energetische investeringen ook besparen zonder extra kosten? Dat kan meteen met enkele eenvoudige tips.

Schaf alleen energiezuinige apparaten aan

Wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt, check je best eerst het energielabel. Dat gaat van zeer energiezuinig (A+++) tot zeer energieverspillend (G). Het is belangrijk om rekening te houden dat een goedkoop maar energieverspillend toestel je in de toekomst duurder kan uitkomen door het grote verbruik dan meteen te investeren in een energiezuinigere optie. Vooral grote elektrische apparaten zoals een droogkast of wasmachine zijn enorme energieslurpers. Ook grote apparaten die continue insteken zoals je koelkast of je diepvriezer zijn flinke verbruikers. Ze zijn bij aankoop iets duurder, doch investeren in degelijke apparaten met een laag verbruik rendeert zeker op termijn.

Slimmere verlichting

Wist je dat ledlampen tot 90 procent minder stroom verbruiken dan hallogeenlampen en daarnaast ook veel langer meegaan? Ga slimmer om met de verlichting van je woning en investeer meteen in ledlampen. Zorg er ook voor dat je alle lampen uitschakelt als je een ruimte verlaat. Een tijdschakelaar of bewegingssensor kan een slimme manier zijn om alsnog energie te besparen.

Tip: Laat in de donkere maanden steeds één energiezuinige LED-lamp met een laag wattage branden, ook als je niet thuis bent.  Akkoord je hebt dan een klein verbruik maar je wekt wel steeds de indruk dat er iemand thuis is waardoor mensen met slechte bedoelingen je woning links zullen laten liggen.

De kracht van gordijnen

Een mooi gestoffeerd gordijn zorgt niet alleen voor een gezellige sfeer in je woning, maar zorgt er ook voor dat de warmte in de winter binnen blijft. Zorg er ook voor dat de warmtestroom van je radiator niet onderbroken wordt door er meubels voor te plaatsen. In de zomer is het beter om je gordijnen, luiken of zonnewering te sluiten zodat het binnen lekker koel blijft.

Neem een douche in plaats van een bad

In de winter kan het heerlijk zijn om een stomend bad te nemen. Toch is het iets minder genieten als je beseft dat een bad nemen dubbel zoveel verbruikt dan het nemen van een douche. Naast het energieverbruik bespaar je ook de helft aan water. Door een spaardouchekop is dit effect zelfs nog groter. Twee keer nadenken indien je thuis over een bad en douche beschikt is dus geen overbodige luxe.

Tip: Soms heb je gewoonweg eens een lekker bad verdiend na een zware dag, geniet er dan extra van!

Hebt u nog vragen over energiezuinig leven of over de verplichte energetische renovaties? Contacteer ons via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

 

Lees 622 keer

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.