maandag, 24 oktober 2022 09:29

Wat is het nut van een goede vastgoedmakelaar?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Ben je van plan je woning te verkopen of te verhuren en weet je niet hoe je hieraan moet beginnen? Immo Vercammen legt je graag uit wat een vastgoedmakelaar voor jou kan betekenen.

Niet iedereen mag zich zomaar een vastgoedmakelaar noemen. Elke immo-makelaar van een vastgoedkantoor heeft, om uw huis te mogen verkopen, een erkenning nodig van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) en dient zijn of haar beroep uit te oefenen volgens de toepasselijke wetgeving en de deontologie.

Deze erkenning is strikt persoonlijk. Dankzij de voortdurende professionalisering binnen de makelaardij en het toezicht door het BIV zijn erkende vastgoedmakelaars, echte officiële makelaars dus, een onbetwiste meerwaarde geworden.

Wij leggen je graag uit wat een vastgoedmakelaar-bemiddelaar voor jou kan betekenen.

Waarom een bemiddelaar?

Bij het verkopen of verhuren van een onroerend goed komt veel meer kijken dan een advertentie online plaatsen of een Te Koop-bord langs de kant van de weg naast een mooi huis te zetten, de praktijk is echt niet zo eenvoudig als sommige tv-programma’s laten uitschijnen. Voor alle elementen van het dossier, denk maar aan EPC-certificaat, kadaster, erfenis- en familiekwesties, bouwovertredingen, bouwvergunning en ga zo maar door kan je beroep doen op de expertise van een vastgoedmakelaar-bemiddelaar.

Hij brengt de verschillende partijen bij elkaar en biedt bijstand waar nodig. Deze bijstand is zeer divers en kan zowel praktisch zijn, als ook juridisch, commercieel of gewoon menselijk.  Men hoort wel eens zeggen dat een goede erkende immo-makelaar een beetje weg heeft van zowel een marketingexpert, als een notaris, een advocaat en een vrederechter. Te veel eer natuurlijk, maar het klopt wel dat een betrouwbare en kwalitatieve immo-makelaar van vele markten thuis moet zijn.  

Als je twijfelt om beroep te doen op de diensten van een vastgoedmakelaar-bemiddelaar, stel je jezelf best de vraag of je beschikt over de bekwaamheid en voldoende tijd om het volledige dossier in eigen handen te nemen, alsook een marktonderzoek te doen. Heb je voldoende tijd over voor bezoeken met kandidaat-kopers en beschik je over alle noodzakelijke attesten en certificaten van het pand? Beschik je reeds over een asbestattest voor je woning indien gebouwd voor 2001? Wist je dat je de koper dient in te lichten over de verplichte energetische renovaties als je woning over een slecht EPC beschikt? Naast een goede kennis van de praktische en juridische zaken is ook een positieve ingesteldheid en gezonde dosis geduld nodig om een verkoop goed af te ronden.

Ben je niet zeker of je alles zelf tot een goed einde kan brengen? Laat ons het dan samen doen, beroep doen op de diensten van een betrouwbare vastgoedmakelaar zoals Immo Vercammen is zeker zinvol. De makelaar zal immers alles in het werk stellen om alles vlot te laten verkopen. Van het administratieve tot de fysieke bezoeken en de begeleiding bij ondertekening van de compromis en de akte.

Graag vrijblijvende info over de expertise en de troeven van een vastgoedmakelaar-bemiddelaar? Contacteer ons via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 788 keer Laatst aangepast op maandag, 24 oktober 2022 10:19

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.