maandag, 04 september 2017 12:04

Huis verkopen? Hoe kiest u de makelaar die best bij u past?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Jewoning verkopen? Dat is een grote stap. Maar hoe kies je de juiste makelaar? Welk kantoor biedt je de beste service? Wat doet die makelaar om jouw woning te verkopen? Dat ontdek je snel door onder meer zijn reputatie te checken. 

Spreek persoonlijk af met de makelaar

Jarenlang hebt je jouw persoonlijkheid in je woning gestoken. De verkoop van je woning is een emotioneel proces. De ‘klik’ met de makelaar die jouw huis gaat verkopen, is dan ook belangrijk. De man of vrouw die jouw vertrouwen waard is? Dat is de makelaar die de tijd voor je neemt en echt in jouw woning geïnteresseerd is. Iemand die ook jouw regio en het aanbod door en door kent. Spreek daarom steeds persoonlijk af met een makelaar. Tijdens een persoonlijk gesprek voel je meteen of die klik er is.

Check de reputatie van het immokantoor

Informeer bij familie, vrienden en kennissen die hun woning verkochten welke ervaring ze met hun makelaar hadden. Bekijk de website van het kantoor dat je op het oog hebt. En nog beter: pols eens bij jouw notaris. Dat advies is gratis, hij of zij is objectief en heeft tonnen ervaring met vastgoedmakelaars. De notaris kan je perfect zeggen of de makelaar jouw vertrouwen waard is. 

Vraag wat hij of zij doet om uw woning te verkopen

Op welke websites en in welke reclamebladen zet de makelaar jouw woning in de kijker? Maakt hij jouw aanbod bekend bij zijn netwerk van kandidaat-kopers? Welke administratie neemt hij je uit handen en wat moet je zelf doen? Wat doet hij precies voor zijn commissie? Betaal je dat ereloon pas na de verkoop van jouw woning? Of al vroeger?

Vraag het na en laat hem de afspraken die hij met je maakt altijd op papier zetten. Tip: de factuur van een goede professionele makelaar betaal je bij voorkeur pas na de ondertekening van de verkoopakte bij de notaris. Zoals bij Immo Vercammen.

Ga alleen met een erkende makelaar in zee

Vastgoedmakelaar is een beschermd en erkend beroep. Op de website van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) check je snel en gemakkelijk of jouw makelaarskantoor officieel erkend is. Al wat je hoeft te doen: de naam van het kantoor of de makelaar invullen.

Waarom erkenning belangrijk is? Zo ben je zeker dat jouw verkoop professioneel en correct gebeurt. En bij problemen zit je altijd veilig. Want een erkende vastgoedmakelaar moet de regels en de deontologische code van het BIV volgen. Bij Immo Vercammen zijn álle vastgoedmakelaars door het BIV erkend.

Jouw woning verkopen via een erkende vastgoedmakelaar met een uitstekende reputatie? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 4023 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 juni 2021 15:17

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.