maandag, 04 september 2017 12:04

Huis verkopen? Hoe kiest u de makelaar die best bij u past?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Uw woning verkopen? Dat is een grote stap. Maar hoe kiest u de juiste makelaar? Welk kantoor biedt u de beste service? Wat doet die makelaar om uw woning te verkopen? Dat ontdekt u snel door onder meer zijn reputatie te checken. 

Spreek persoonlijk af  met de makelaar

Jarenlang hebt u uw persoonlijkheid in uw woning gestoken. De verkoop van uw woning is een emotioneel proces. De ‘klik’ met de makelaar die uw huis gaat verkopen, is dan ook belangrijk. De man of vrouw die uw vertrouwen waard is? Dat is de makelaar die de tijd voor u neemt en echt in uw woning geïnteresseerd is. Iemand die ook uw regio en het aanbod door en door kent. Spreek daarom steeds persoonlijk af met een makelaar. Tijdens een persoonlijk gesprek voelt u meteen of die klik er is.

 

Check de reputatie van het immokantoor

Informeer bij familie, vrienden en kennissen die hun woning verkochten welke ervaring ze met hun makelaar hadden. Bekijk de website van het kantoor dat u op het oog hebt. En nog beter: pols eens bij uw notaris. Dat advies is gratis, hij of zij is objectief en heeft tonnen ervaring met vastgoedmakelaars. De notaris kan u perfect zeggen of de makelaar uw vertrouwen waard is. 

 

Vraag wat hij of zij doet om uw woning te verkopen

Op welke websites en in welke reclamebladen zet de makelaar uw woning in de kijker? Maakt hij uw aanbod bekend bij zijn netwerk van kandidaat-kopers? Welke administratie neemt hij u uit handen en wat moet u zelf doen? Wat doet hij precies voor zijn commissie? Betaalt u dat ereloon pas na de verkoop van uw woning? Of al vroeger?

Vraag het na en laat hem de afspraken die hij met u maakt altijd op papier zetten. Tip: de factuur van een goede professionele makelaar betaalt u bij voorkeur pas na de ondertekening van de verkoopakte bij de notaris. Zoals bij Immo Vercammen.

 

Ga alleen met een erkende makelaar in zee

Vastgoedmakelaar is een beschermd en erkend beroep. Op de website van het Beroepsinstituut van Vastgoedmakelaars (BIV) checkt u snel en gemakkelijk of uw makelaarskantoor officieel erkend is. Al wat u hoeft te doen: de naam van het kantoor of de makelaar invullen.

Waarom erkenning belangrijk is? Zo bent u zeker dat uw verkoop professioneel en correct gebeurt. En bij problemen zit u altijd veilig. Want een erkende vastgoedmakelaar moet de regels en de deontologische code van het BIV volgen. Bij Immo Vercammen zijn álle vastgoedmakelaars door het BIV erkend.

Uw woning verkopen via een erkende vastgoedmakelaar met een uitstekende reputatie?

Contacteer ons voor een vrijblijvende, persoonlijke afspraak via info@immovercammen.be of 015/755.444.

Lees 2525 keer Laatst aangepast op donderdag, 06 mei 2021 11:11

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.