dinsdag, 05 juli 2022 11:05

Waarom een tuin op het noorden wél interessant is

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een woning met een mooie tuin, veel kopers dromen ervan. Vaak wordt dan gezocht naar een tuin op het zuiden, die heeft namelijk meer zonlicht. Nochtans brengt een tuin op het noorden ook heel wat voordelen met zich mee. Lees vooral verder!

Schaduwrijke oase op hete dagen

Wanneer de zomer in het land is, werkt de tuin als een magneet. Let wel, nu de zomers steeds heter worden, warmt het ook in uw tuin heel snel op. Ideaal voor zonnebaders dus, al is niet iedereen even grote fan. Wie liever schaduw en koelte opzoekt bij zomerse temperaturen vertoeft het beste in een tuin op het noorden, waar er een stuk meer schaduwplekjes zijn. Zo hoef je alvast niet te sleuren met parasols.

Wil dat dan zeggen dat je helemaal niet zal kunnen genieten van de zon? Fout. In de ochtend en ’s avonds bereiken de zonnestralen je tuin in dat geval vaak wel, terwijl ’s middags de zon vooraan de woning staat en de tuin (deels) een oase van schaduw wordt. Handig, op het warmste ogenblik van de dag. Afhankelijk van de hoogte van je woning en de diepte van de tuin kan je achteraan zelfs nog wel genieten van het zonnetje. Een ideale plek voor een extra terras of ligstoelen.

Het klopt wel dat een tuin op het noorden minder dag- en zonlicht heeft, maar dat geldt vooral voor de wintermaanden. Daarbuiten, van mei tot oktober, geniet je vaak wel van de zonnestralen.

Ideaal klimaat voor schaduwrijke planten

Weinig zonlicht betekent niet per se een tuin vol tegels met een bloembak hier en daar. Er zijn ook planten die perfect gedijen in een schaduwrijke omgeving. Ontdek hier welke planten perfect in een tuin op het noorden passen.

Probeer een grasperk te vermijden op de plaatsen waar de zon amper of nooit komt. Om goed te groeien, heeft gras immers aanzienlijk wat zon nodig. Wanneer gras voornamelijk in de schaduw ligt, kunnen er kale plekken, kleurverschillen of mosgroei ontstaan. Het is dus moeilijker om je grasperk mooi te houden bij minimaal zonlicht en een iets vochtigere omgeving.

Slim inrichten

Een tuin op het noorden kan je dus slim inrichten om alle voordelen optimaal te benutten. Deze tips helpen je alvast op weg:

  • Geen hoge omheining of schutting op plaatsen waar de zon wel komt
  • Houdt rekening met schaduwrijke planten
  • Krijg je wel zon op een bepaalde plek? Leg daar eventueel het terras aan
  • Geen te grote bomen als je toch wat zon wil
  • Probeer gras te vermijden op de plekken waar weinig tot geen zon komt. Gras is moeilijk mooi te houden zonder zonlicht

Juiste koper vinden

Vergis je niet. Op elk potje past een deksel: er zijn echt wel kandidaat-kopers die een voorkeur hebben voor een tuin op het noorden. Met onze uitgebreide database aan potentiële kopers vinden we zo de juiste koper. Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 4391 keer Laatst aangepast op dinsdag, 05 juli 2022 11:22

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.