woensdag, 03 november 2021 07:42

Bestuurders Immo Vercammen vieren samen porseleinen jubileum

Geschreven door
Beoordeel dit item
(3 stemmen)

In 2004 start het verhaal van Immo Vercammen. Het immobiliënkantoor groeit stelselmatig uit tot marktleider in residentieel vastgoed in de ruime regio rond Putte, onder meer door de professionalisering die 10 jaar geleden werd doorgevoerd. Steven Van den Eynde nam toen de functie van bestuurder op en stelde meteen Siemen Marien aan als rechterhand. Samen heeft het duo intussen 20 jaar op de teller; een porseleinen jubileum.

 

In 2011 geeft oprichter Manu Vercammen de sleutel door aan Steven Van den Eynde, die toen reeds bij Immo Vercammen actief was. De kersverse bestuurder neemt in zijn nieuwe functie meteen een belangrijke beslissing. Eentje die ook toekomstbepalend zou zijn voor het vastgoedkantoor, zo blijkt 10 jaar later.

“Met Siemen Marien nam ik mijn eerste nieuwe medewerker onder de arm. In zijn zoektocht naar een huis of appartement kwam hij destijds bij mij terecht en vroeg hij of ik een aanbieding voor hem had”, vertelt Steven Van den Eynde anekdotisch. “Een aanbieding had ik: geen woning, wel een mooie job. Ik kende Siemen immers al en wist dat zijn gezond verstand en energieke werklust een mooie meerwaarde zouden vormen voor de groei van het kantoor.”

Die aanbieding greep Siemen met beide handen. Van de sportsector maakte hij de overstap naar de vastgoedwereld en na de nodige bijscholing mocht hij zich al snel een erkend vastgoedmakelaar noemen bij het BIV. Een succesvol parcours dat vorig jaar werd beloond met een benoeming tot vennoot.

Microgolf versus chef-kok

De nieuwe wind binnen Immo Vercammen legde de focus op verregaande ontzorging en gratis dienstverlening met een uitgebreide juridische en commerciële kennis. Ook de lokale verankering nam toe, want na kantoren in Putte en Mechelen kwamen er nog extra filialen in Lier, Keerbergen, Heist-op-den-Berg, Duffel en Sint-Katelijne-Waver. Vorig jaar opende ook Exclusief – by Immo Vercammen, schuin tegenover de hoofdzetel in Putte, dat zich toelegt op het exclusievere vastgoed.

“Op die 10 jaar is er heel wat veranderd. Niet alleen intern, maar vooral in de vastgoedwereld. De lijst aan verplichtingen – denk aan EPC, elektriciteitskeuringen, … - wordt almaar langer waardoor bijscholing en opleiding een essentieel onderdeel is geworden van onze activiteiten. Maar ook de consument is steeds mondiger geworden, terwijl hun kennis van vastgoed vaak onvoldoende blijkt en onze rol als adviseur steeds belangrijker wordt”, ervaart Siemen Marien.

“Ook de komst van sociale media heeft de kaarten flink door elkaar geschud”, gaat Steven Van den Eynde verder. “De impressie is ontstaan dat iedereen kan verkopen. Ja, dat klopt, zoals iedereen ook kan koken. Alleen is er een hemelsbreed verschil om iets in een microgolf op te warmen of de kwaliteiten van een chef-kok boven te halen. We merken dat veel eigenaars die zelf de rol van makelaar willen opnemen, toch vaak tegen praktische en juridische obstakels aan botsen.”

De meerwaarde van een goede en professionele vastgoedmakelaar blijft zo onmiskenbaar bestaan.

Trotse terugblik

Met ‘U weet intussen wel waarom…’ heeft Immo Vercammen sinds enkele jaren ook een baseline die volledig omvat wat het kantoor aanvoelt: mensen in de ruime regio weten dat het om een lokale speler gaat die het met iedereen goed voor heeft en die voor betrouwbaar advies en correcte begeleiding staat. We hebben zo van mond-tot-mondreclame een zeer sterk marketingkanaal gecreëerd. We blikken dan ook met veel trots terug op het afgelopen decennium.”

Immo Vercammen staat er op gebrand om ook de komende jaren op hetzelfde elan verder te gaan. “We willen onze positie als marktleider voor residentieel vastgoed in de ruime regio rond Putte blijven versterken en nog uitbreiden, maar daarover later meer”, besluit het duo dat samen uitkijkt naar de volgende 10 jaar.

 

Op zoek naar correct advies of een volledige begeleiding bij de verhuur of verkoop van je woning? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom...

Lees 1384 keer Laatst aangepast op woensdag, 03 november 2021 09:36

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.