vrijdag, 23 juli 2021 12:12

Eerst renoveren, dan verkopen: verloren moeite of een slimme zet?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

De zomerperiode. Heerlijk! Genieten van het zonnetje, van vakantie, van elkaar. Maar ook de ideale periode om je woning te verkopen. Misschien kan je enkele dagen vakantie zelfs inzetten om sommige zaken aan te pakken en zo de verkoopprijs te laten stijgen. We zetten je graag op weg met wat renovatietips die je woning verkoopklaar maken.

 

Aan de slag!

Verloren moeite is het zeker niet, renoveren of laat ons het optimaliseren noemen voor je je woning te koop zet. Ja, het vraagt een inspanning, maar vaak verdien je de investering snel terug dankzij een hogere verkoopprijs.

Wat kandidaat-kopers vooral aanspreekt, is onder andere extra bewoonbare oppervlakte. Heb je bijvoorbeeld een onbenutte ruimte, maar kan die nog worden ingekleed als extra slaapkamer of thuiskantoor? Een home office wordt vandaag meer dan ooit op prijs gesteld.

Verder zijn de keuken en badkamer twee van de meest geliefkoosde plekken in de woning voor kandidaat-kopers. Ouderwets behang of klassieke betegeling? Geef je keuken en badkamer een moderne twist voor je je woning te koop zet en je kan gerust een wat hoger prijskaartje hanteren.

Ook het verhogen van de energie-efficiëntie van je woning is een slimme investering. Kandidaat-kopers tasten graag dieper in de buidel wanneer de isolatie op punt staat, er dubbele beglazing is, et cetera. Hoe beter je woning aan de energienormen voldoet, hoe hoger je de verkoopprijs kan zetten. Let wel op dat je vooral eenvoudige, betaalbare en efficiënte ingrepen doet. Een totale energierenovatie is immers nogal prijselijk, zonder dat dit een garantie is op een financiële return.

Verder zijn er natuurlijk enkele zaken waar je bijna niet omheen kan. Vochtproblemen en lekken, problemen met het dak of de verwarmingsinstallatie, barsten in muren of tegels, … Zorg ervoor dat ook deze elementen in je woning in goede staat zijn. Let wel, weet dat je als verkoper aansprakelijk bent, ook na de verkoop, als je euvels “camoufleert”. De wet verplicht je om eventuele gebreken kenbaar te maken aan de kandidaat-kopers.

Dit is wel verloren moeite... 

Al hoef je niet aan alles je handen vuil te maken. Zo zijn er ook enkele renovaties die niet meteen een invloed zullen hebben op de verkoopprijs. Denk bijvoorbeeld aan de integratie van een bubbelbad in je badkamer of de installatie van een wijnfrigo in je keuken. Kandidaat-kopers staan niet te springen om meer te betalen voor dit soort extraatjes. Kopers beschouwen ze meestal als “heel leuk” doch zonder geldelijke meerwaarde.

Hetzelfde geldt voor de tuin. Start niet met een creatieve indeling of de aanplanting van een half tuincentrum. Kandidaat-kopers kunnen dit als meer onderhoudswerk zien, wat de meesten absoluut niet over de streep zal trekken om tot de aankoop over te gaan. Een strakke, nette en onderhoudsvriendelijke tuin met een gezellig terras werkt daarentegen vaak wel.

Profiteer van een gratis schatting

Overweeg je om je woning te verkopen, dan kan je een beroep doen op onze dienst gratis schattingMet 8 vestigingen in Putte, Mechelen, Lier, Keerbergen, Heist-op-den-Berg, Duffel en Sint-Katelijne-Waver, kennen we de ruime regio. Ook onze lokale vastgoedmakelaars wonen en werken in de streek en weten dus welke omgevingsfactoren belangrijk zijn bij het verkopen van een woning. Op die manier kunnen wij je voorzien van een correcte schatting, nog steeds gratis en volledig vrijblijvend en een succesvolle verkoop.

Nog vragen rond optimalisatie voor de verkoop van je woning? Of is je woning klaar om geschat en verkocht te worden? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 1838 keer Laatst aangepast op vrijdag, 23 juli 2021 12:48

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.