dinsdag, 31 maart 2020 15:01

Hoe bereid ik de verkoop van mijn woning voor tijdens de coronacrisis?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De Corona maatregelen maken het niet makkelijk voor verkopers die hun woning in de markt willen zetten. Huisbezoeken gelden immers niet als noodzakelijke verplaatsingen en elk fysiek contact tussen derden is strikt verboden. Laat staan dat je zelf al geneigd zou zijn om vreemden in je huis uit te nodigen voor een bezichtiging. Maar dat betekent niet dat je in tussentijd geen stappen kan ondernemen. Immo Vercammen geeft enkele tips om jouw woning verkoopklaar te maken tegen de tijd dat de coronamaatregelen worden opgeheven.

 

Klaar voor bezichtiging?

Op dit moment lijken huisbezoeken misschien nog veraf, maar aan het einde van de coronacrisis zal ook de vastgoedmarkt de rug rechten en zullen de bezoekers opnieuw hun weg naar jouw woning vinden. Indien je nu thuis zit en wat tijd over hebt, kan je deze nuttig gebruiken om je woning voor te bereiden op bezoeken van potentiële kopers.

Kleine reparaties, grote impact

Neem je woning eens onder de loep door de ogen van een koper. Misschien zijn er hier en daar kleine beschadigingen of imperfecties waar jij ondertussen aan gewend bent geraakt maar die gegadigden kunnen afschrikken. Misschien heb je nog wel wat verf staan voor enkele muren, maar kwam je steeds tijd te kort. Zet je er dan nu aan, het is de moment.

Of heb je nog een armatuur liggen voor de lamp in het berghok? Zijn er loshangende deurklinken? Kapotte lampen? Indien je thuis over het gereedschap en de materialen beschikt om deze kleine klusjes aan te pakken, doe het dan nu.

Het wegwerken van die onvolmaaktheden zorgt ervoor dat kandidaat-kopers bij een bezoek niet het gevoel krijgen dat “er nog werk aan is”.  En zo neem je bij hen direct al enkele twijfels pro-actief weg.

Opgeruimd staat netjes

Komt weldra het bericht dat de coronaregels gaan versoepelen en potentiële kopers opnieuw kunnen langskomen? Zorg dan dat je huis opgeruimd is. Mensen die een huis komen bezichtigen zijn op zoek naar een eigendom waarin ze zichzelf kunnen zien wonen. Dus zorg ervoor dat alles er netjes bijligt en dat ze niet afgeleid raken door rondslingerende spullen en varia. Dat geldt niet enkel voor je interieur maar ook voor je tuin, in de tuin werken, is evengoed als gaan fitnessen overigens.  

Gezellig maar niet té persoonlijk

Opgeruimd staat netjes, maar je kamers moeten natuurlijk niet kaal aanvoelen. Kandidaat-kopers zijn immers op zoek naar gezelligheid. Je mag je woonruimtes daarom best aankleden met wat plantjes, bloemen of een tof decoratiestuk. Zorg er echter voor dat er niet te veel persoonlijke zaken aanwezig zijn. Familiefoto’s op de schouw zijn wel gezellig, maar geven bezoekers snel het gevoel dat ze in iemand anders z’n woning “binnendringen”.

Schatting op afstand

Nog een stap die je reeds kunt ondernemen om je woning klaar te maken voor verkoop, is een schatting laten maken. Dankzij de “schatting-op-afstand” module die Immo Vercammen heeft ontwikkeld, kunnen we reeds een eerste idee van de waarde van je woning bepalen.

Stuur ons gewoon even een mailtje en wij overlopen met jou de informatie die we nodig hebben. Zo krijg jij, veilig en op afstand, al een goed beeld van hoe jouw woning in de markt staat.

Wil je je vandaag al beginnen voorbereiden op de verkoop van je woning? Benieuwd naar de module schatting-op-afstand om je woning helemaal verkoopklaar te maken? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

 

 

 

Lees 4947 keer Laatst aangepast op zaterdag, 31 juli 2021 21:56

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.