vrijdag, 20 september 2019 10:14

EPC verhoogt de (meer)waarde van jouw huis

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

Ga je je woning verkopen? Dan heb je eerst en vooral een geldig EPC-certificaat nodig. Dit document is echter veel meer dan een administratieve verplichting. Een goede EPC-score is een extra troef bij de verkoop van jouw woning. Ontdek wat het certificaat inhoudt en hoe je de EPC-waarde van je woning verbetert.

 

EPC van A tot Z 

De EPC-score geeft een concreet inzicht in de energiezuinigheid van jouw woning. Hier geldt het principe ‘hoe lager, hoe beter’. Een lage EPC-score betekent immers dat een woning erg energiezuinig is. Tijdens de berekening van de EPC-waarde worden allerhande zaken onder de loep genomen, waaronder:  

 • Verwarmingsinstallatie
 • Gebruikte isolatiematerialen
 • Gebruikte bouwmaterialen
 • Aanwezigheid zonnepanelen
 • Aanwezigheid warmtepomp of zonneboiler
 • Welke ventilatie in de woning
 • Afwezigheid van koudebruggen

Begin 2019 kreeg het EPC-certificaat een volledig nieuwe look. We verzamelden alle informatie over het nieuwe EPC-certificaat op deze pagina

EPC als troef bij de verkoop

De energievriendelijkheid van je woning is een sterke troef voor een vlotte verkoop van je woning. Potentiële kopers zijn namelijk extra geïnteresseerd in een huis of appartement met lage energiekosten.

Zo verbeter je je EPC-score

Gaat de EPC-score van jouw woning eerder naar de rode kant? Dan is het een goed idee om het energieverbruik van je woning aan te pakken. Wij raden je alvast de volgende wijzigingen aan:

 1. Een slecht geïsoleerd dak laat de EPC-score van je woning “door het dak” gaan. Dakisolatie kan de EPC-waarde van jouw woning zeer sterk beïnvloeden! Het is daarbovenop een relatief goedkope investering die je perfect zelf kan plaatsen. 
 2. Een oude verwarmingsketel is vaak een aanslag op je energiefactuur. Een hoogrendementsketel verbetert de energiezuinigheid van je woning en laat je EPC-score fors dalen.
 3. Gooi het geld van je energiefactuur niet door ramen en deuren. Een investering in dubbel glas is overigens verplicht voor woningen die je wenst te verhuren en laat jouw EPC-score merkelijk dalen.
 4. Pak ook de buitenmuren van je woning aan. Deze ingreep vergt wat meer tijd, geld en verbouwingswerken. Toch is het een investering die de EPC-score opmerkelijk laat dalen. 

Je woning verkopen via Immo Vercammen? Dat doe je zonder zorgen over de EPC-inspectie van je woning. Wij trakteren onze klanten op een gratis EPC-certificaat. Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

 

Lees 4456 keer Laatst aangepast op zaterdag, 31 juli 2021 21:48

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.