Print deze pagina
woensdag, 22 augustus 2018 11:45

Wanneer uw huis verkopen als u verhuist?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

U bent een nieuw huis aan het bouwen? Of u hebt er net een gekocht? Wanneer verkoopt u dan het huis waar u nu in woont? Daar is geen exacte timing op te kleven. Er zijn veel elementen die een rol spelen. De prijs die u vraagt, de ligging van uw woning, de toestand waarin uw huis zich bevindt: het zijn er maar enkele. En verkoopt u uw huis zelf? Of geeft u het in handen van een makelaar? Het maakt een groot verschil. Enkele tips die u genoeg tijd geven om uw nieuwe huis in orde te maken.

 

U hebt zelf in de hand hoe snel uw huis verkocht is

2 weken, 1 maand, 3 maanden: u hebt zelf grotendeels in de hand hoelang het duurt om uw huis te verkopen. De belangrijkste factor daarin: de vraagprijs. Hoe realistischer die is, hoe sneller uw woning verkocht geraakt. Vraagt u meer dan vergelijkbare woningen op gelijkaardige locaties? Dan duurt het langer om uw huis verkocht te krijgen, als het al verkocht geraakt... Bij Immo Vercammen adviseren we om uw huis op de markt te brengen aan een correcte prijs. Zo happen kopers sneller toe en kan u zich al snel focussen op uw toekomst.

 

Geef uzelf een veiligheidsmarge

U hebt een koper gevonden? Dan is een van zijn eerste vragen “wanneer uw woning vrij is”. Feit: de meeste kopers willen gerust 4 tot 6 maanden wachten om in hun pas gekochte huis in te trekken, mits goede afspraken kan dit zelfs 1 jaar worden. Bent u ondertussen zelf uw nieuwe huis aan het bouwen of renoveren? Er zijn altijd onvoorziene omstandigheden die de opleveringsdatum doen opschuiven. Reken daarom steeds een veilige marge in als u vastlegt wanneer u de sleutel van uw huis aan uw koper geeft. Onze dossierbeheerders begeleiden u graag in het opstellen van de juiste afspraken.

 

U bent vrij om te bepalen hoelang u in uw woning blijft

Maar hoever mag u die datum achteruitschuiven? Goed nieuws: u bent vrij om zo lang in uw huis te blijven als u maar wilt. De wetgever heeft daar geen enkele termijn op geplakt. Let wel: de datum die u met uw koper afspreekt, moet ook voor hem aanvaardbaar zijn. En daarenboven zijn gemaakte afspraken tussen partijen wel bindend. Daarom een gouden tip: laat die datum door uw makelaar met de koper overeenkomen. Nog vóór de ondertekening van het compromis of de verkoopovereenkomst. Zo kunt u de datum erin opnemen en staat het zwart op wit wanneer uw koper ‘vrij over uw woning mag beschikken’.

Wij helpen u om goede afspraken te maken met de koper van uw huis. Afspraken die zorgen voor rechtszekerheid en gemoedsrust bij alle partijen. Bel of mail ons, of kom langs voor een vrijblijvend gesprek.

Lees 4032 keer Laatst aangepast op donderdag, 23 augustus 2018 08:59

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.


vercammen

Nieuwste van vercammen

Gerelateerde items (op tag)