woensdag, 23 mei 2018 14:43

Opbrengsteigendommen: nieuwbouwappartementen zijn de beste investering

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

Heb je in je loopbaan wat geld kunnen opzijzetten en wil je investeren in een opbrengsteigendom om te verhuren? Laat je dan niet verleiden om een oud, goedkoop huisje te kopen en te verhuren. Want vanaf 1 januari 2020 verstrengen de energienormen nog maar eens en ben je verplicht je eigendom grondig te renoveren. Het alternatief? Een nieuwbouwappartement in een stad of dorpskern.

Nieuwbouwappartementen zijn de beste investering

 

2020: verstrengde energienormen voor huurwoningen

Denk je eraan om een oude woning te kopen om te verhuren? Vanaf 2020 ben je o.a. verplicht om het dak van de woning grondig te isoleren en het volledige huis uit te rusten met dubbelglas. Doe je dat niet? Dan krijg je strafpunten. Vanaf 15 strafpunten verklaart de burgemeester je woning ongeschikt om te verhuren. Let op: wanneer het dak de minimale isolatienorm niet haalt, krijgt je vanaf 2020 die 15 strafpunten meteen. Voor meer dan 1 raam met enkel glas krijg je er dan 9.

Denk aan elektriciteit en verwarming

Krijg je bij de aankoop van je opbrengsteigendom een negatief keuringsverslag voor de elektriciteit? Staat in de woning nog een gepensioneerde verwarmingsketel met een open vlam? Dan mag je het huis niet meer verhuren, de woning zit immers boven het maximum aantal strafpunten. En zit er niets anders op dan te starten met grondige renovatiewerken. Aanzienlijke kosten die boven op het aankoopbedrag van de huurwoning komen.

Nieuwbouwappartementen beste investering

In steden en gemeenten verrijzen de nieuwbouwappartementen als paddenstoelen uit de grond. Geen toeval: onder meer senioren zoeken een nieuwe thuis. Want hun huis met tuin is zonder kinderen nu te groot. En het onderhoud ervan meer en meer een last. Daarom kijken ze uit naar een kleine woning op hun maat en liefst in hun vertrouwde omgeving. Ook voor de millenials hoeft een riante woning met een ruime tuin niet meer zo nodig, met een recent appartement hebben ze minder onderhoud en dus meer vrije tijd, wat voor de nieuwste generatie meer en meer een belangrijke factor is.

De nabijheid van de bakker, slager, kapper, supermarkt en andere faciliteiten zijn voor jong en oud een troef. De populairste locaties? Landelijke gemeenten en steden in landelijke omgevingen. Denk in onze streek bijvoorbeeld aan Duffel, Putte, Sint-Katelijne-Waver, Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Heist-op-den-Berg.

Investeer nu al in jouw toekomst

Een nieuwbouwappartement als opbrengsteigendom is tegelijk een investering in jouw eigen toekomst. Je verhuurt het bv. 9, 15 of 20 jaar. Al die tijd profiteer je van het rendement. En op latere leeftijd hoef je zelf geen kleinere, comfortabele woning meer te zoeken: je hebt er al één. Je maakt van je opbrengsteigendom jouw nieuwe thuis.

Investeren in een opbrengsteigendom? We geven je graag advies! Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 7505 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 juni 2021 13:46

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.