woensdag, 18 april 2018 08:42

De juiste koper voor je huis met tuin op het noorden

Geschreven door
Beoordeel dit item
(1 Stem)

De lente is in het land. Hét sein voor kandidaat-kopers om alle zeilen bij te zetten in hun zoektocht naar een nieuwe woning. Want de eerste zonnestralen brengen de tuinen van de panden die ze bezoeken tot leven. Het licht van de lentezon doet interieurs helemaal opfleuren. Maar wat met een huis met tuin op het noorden? Heb je daar ook troeven mee in handen? Absoluut. 

 

Voorkeuren liggen vast

Heel wat mensen die een huis willen kopen, vragen meteen naar de ligging van de tuin. En liefst van al moet die tuin op het westen of het zuiden, soms op het oosten liggen. Een duidelijke voorkeur waar velen niet van afwijken. Maar vergis je niet: er zijn ook kandidaat-kopers met een bewuste voorkeur voor een huis met een tuin op het noorden.

Tuin op het noorden: verkoeling op warme dagen

En die zijn er genoeg. Waarom ze voor een tuin in het noorden kiezen? Ze zijn geen fan van snikhete dagen waarop ze zonneschermen en parasols naar buiten moeten sleuren om toch maar een beetje verkoeling te vinden op het oververhitte op de zon georiënteerde terras. In de koele schaduw van hun huis vinden ze die verkoeling veel meer en kunnen de kinderen buiten spelen zonder een zonnesteek op te lopen. Willen ze toch van de zon genieten? Dan installeren ze zich in het deel van de tuin waar de zon wel altijd schijnt: achteraan. 

Fans van het koele noorden

Ze houden er ook rekening mee dat een huis met een op de zon gerichte tuin in combinatie met grote raampartijen ‘s zomers op zonnige dagen veel sneller opwarmt. En aan efficiënte zonwering of airconditioning hangt een flink bedrag dat men liever niet ophoest. Of – wanneer die investering al gedaan is – een energiefactuur die ze liever niet betalen. Met een tuin op het koelere noorden sparen ze die kosten uit.

Snel de juiste koper met voorkeur voor het noorden

De conclusie? Iedere kandidaat-koper heeft zijn of haar eigen voorkeuren. En er zijn verrassend genoeg kopers die specifiek een huis met tuin op het noorden zoeken. Bij Immo Vercammen vragen we kandidaat-kopers altijd naar hun voorkeuren. Ook voor jouw huis met tuin op het noorden vinden we dankzij die gerichte detectie snel de juiste koper.

Op zoek naar een makelaar om je woning te verkopen, met tuin al dan niet op het noorden? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom… 

Lees 8390 keer Laatst aangepast op vrijdag, 25 juni 2021 13:49

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.