woensdag, 06 december 2017 09:28

Je woning of grond verkopen in de winter? Doen!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Je huis, appartement of bouwgrond in de winter verkopen. Zou je dat wel doen? Ons antwoord: ja. Het is niet voor niets dat wij het hele jaar door – ook in de winter – een groot aanbod aan woningen en gronden op onze en andere websites en in onze filialen en kijketalages in de kijker zetten. Blijf verder lezen: je krijgt van ons drie goede redenen en enkele tips om in de wintermaanden te verkopen.  

Vastgoed verkopen hangt niet van de seizoenen af

Eerst en vooral: eigenlijk is elk moment goed om een woning of stuk grond te koop te zetten. Bijna altijd hangt dat af van een belangrijk moment in jouw leven: je woning die te klein wordt omdat er een zoon of dochter bij komt, je woning die te groot wordt omdat ook je laatste kind het huis uit is, iemand in de familie die overlijdt … En onthoud vooral: vastgoed met een juiste prijs verkoopt altijd.

Bereik de slimme kopers

De winter is – net zoals de zomervakantie – een dalperiode. Maar dat is net het moment waarop slimme kopers extra actief zijn op de immomarkt. Ze weten dat er minder concurrentie is die hun droomwoning voor hun neus kan wegkapen. Ze gaan ook heel gericht op zoek en brengen pas een bezoek als ze gevonden hebben wat ze zoeken. 

Krijg sneller zekerheid 

Kandidaat-kopers die van de luwte op de immomarkt gebruikmaken, zijn zoals gezegd selectiever. Ze bezoeken maar een paar huizen of appartementen. En daardoor nemen ze sneller een beslissing. Want een mens beslist nu eenmaal pas wanneer hij alles tegen elkaar kan afwegen. Met andere woorden: hoe groter het aanbod, hoe meer panden je kandidaat-koper in overweging neemt. En hoe trager hij beslist en koopt. In wintermaanden zijn er minder gelijkaardige panden op de markt waardoor het jouwe nog beter in het oog springt.

Tips om in de winter te verkopen 

Kan je tijdens de donkere wintermaanden jouw woning in een positief daglicht zetten? Absoluut. Begin op tijd met de voorbereiding. Neem bijvoorbeeld de foto’s van je huis ook in de winter op een zonnige dag.. Laat bezoekers bij voorkeur overdag bij droog weer een afspraak maken. Buitenlicht heeft zoveel meer impact dan kunstlicht. Bij eventuele avondlijke bezoeken zorg je voor een aangename en warme sfeer door bv. alle binnen- en buitenverlichting aan te steken. Zorg alleszins steeds voor een warme en aangename huiselijke sfeer.

In de winter zijn de dagen nu eenmaal korter waardoor mensen zich in de vooravond al snel achter hun TV of PC nestelen. Met onze 360° oftewel 3D-rondleiding kunnen ze vanuit hun luie zetel al virtueel in jouw huis rondwandelen alsof ze er op een zonnige dag zelf in rondlopen. 

Jouw woning, appartement of grond in de winter verkopen? Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 4642 keer Laatst aangepast op donderdag, 24 juni 2021 15:40

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.