woensdag, 24 april 2024 10:31

Natuurlijk licht biedt meer voordelen dan je denkt: plan een bezichtiging overdag!

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

De lente is zoals steeds een drukke periode op de vastgoedmarkt. Ze wordt verbonden met een frisse start, is een ideale periode voor kopers met kinderen die in de zomervakantie willen verhuizen en ze brengt meer natuurlijk licht met zich mee. En waarom dat laatste zo’n belangrijke factor is, lichten we graag even toe. 

 Laten we beginnen met een denkoefening: aan welk bezoek zou je de meest positieve herinnering overhouden? Aan die van een woning die je in het natuurlijk licht hebt gezien of eentje die je na het ondergaan van de zon hebt bezocht? Je kan misschien wel zeggen dat het er niets mee te maken heeft en het de woning zelf is die telt, maar vanuit onze ervaring als betrouwbare vastgoedmakelaar kunnen we zeggen: het licht iets genuanceerder. 

Goed gemoed 

Uiteraard blijft de staat, inrichting, afwerking, …van de woning cruciaal. Maar de indruk die een woning achterlaat, wordt sterk beïnvloed door die factor van natuurlijk licht. We merken allemaal de invloed van daglicht op ons humeur en dat is niet anders tijdens een bezichtiging. En een beter humeur leidt snel tot een betere beoordeling van de woning. Bezoeken overdag worden daarom in het algemeen beter beoordeeld dan die wanneer het donker is. 

Dat lijkt in het voordeel te spelen van de verkoper, maar ook de koper heeft voordelen bij een bezichtiging overdag. Eventuele euvels zijn veel beter zichtbaar en niet te verdoezelen door bijvoorbeeld een stuk van de muur of vloer onderbelicht te laten. Bovendien kan je de woning bezichtigen zoals ze is, zonder beïnvloed te worden door de sfeer die er door de huidige eigenaar is gecreëerd met de plaatsing- en kleurenkeuze van lampen. Tip: Uiteraard is er niets mis met een eigenaar die zijn woning zo gezellig mogelijk wenst te presenteren, een bezoeker moet er zich tenslotte thuis kunnen voelen (zie ook 'Homestaging en vastgoedstyling')

Ruimtelijk inzicht 

Nog een voordeel bij een bezichtiging tijdens daglicht is dat je de buitenruimtes beter kan inspecteren. Je kan een perfect inzicht krijgen in hoe je er als koper zelf zou vertoeven en wat voor uitzicht je hebt vanuit de tuin of vanop het terras. Hetzelfde geldt voor de omgeving rond de woning. De straat en omliggende buurt zijn veel beter zichtbaar. Staan er dus mooie gevels in je straat, of ligt er een mooi park achter de hoek, geef dat als verkoper dan zeker aan bij potentiële kopers die over de vloer komen. 

Als koper krijg je met daglicht ook een beter beeld van de ruimtes binnenin. Niet alleen is het interessant om te zien waar en hoeveel natuurlijk licht er in de woning binnenkomt, het zorgt er ook voor dat je de groottes van de ruimtes beter kan inschatten. 

Maak dus zowel als koper en als verkoper gretig gebruik van hét vastgoedseizoen bij uitstek en plan bezoekmomenten overdag in, of tijdens de vroege avond voor het ondergaan van de zon. Meer tips of hulp nodig bij het aan- of verkopen van een woning? Steek je licht eens op bij Immo Vercammen. Contacteer ons via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom... 

 
 
Lees 191 keer Laatst aangepast op woensdag, 24 april 2024 10:47

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.