donderdag, 19 oktober 2023 07:10

3 tips om je huis vlotter te verkopen, en 3 zaken die niet werken

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Hoewel Her en der vind je tips om je vastgoed makkelijker te kunnen verkopen. We helpen je graag feit van fictie te onderscheiden: wat werkt goed en wat moet je vooral niet doen?

Ben je momenteel je woning aan het verkopen, maar loopt het niet zo vlot? Of denk je eraan om je woonst binnenkort op de vastgoedmarkt te zetten en zoek je alvast enkele nuttige tips? Dan ben je bij Immo Vercammen aan het juiste adres voor gratis tips en advies.

Online vind je namelijk heel wat tips & tricks die je zouden helpen om het hele proces iets vlotter te laten verlopen – maar niet alle adviezen zijn even nuttig als ze lijken. Wij helpen je op weg met enkele zaken die gegarandeerd werken en we geven je graag mee wat je vooral niét moet doen. Als erkend vastgoedmakelaar hebben we een ruime ervaring die we graag met je delen!

1. De eerste indruk van je woning + laat je keuken en badkamer stralen!

Een eerste indruk is belangrijk. Dat geldt voor je eerste ontmoeting met zowel een nieuwe werkgever, alsook met je schoonfamilie, het is eveneens van toepassing voor je woning. Zorg ervoor dat kleine probleempjes op voorhand opgelost zijn en dat alles er netjes bij ligt. Werken alle lampen? Is de tuin onderhouden en opgeruimd? Is die laatste plint in de slaapkamer eindelijk gemonteerd en ook de muur in de gang netjes geschilderd?

Daarnaast helpt het om persoonlijke voorwerpen op te bergen én om de keuken en badkamer te laten stralen. Potentiële kopers zullen sneller geneigd zijn om een bod uit te brengen als ze zichzelf er kunnen zien wonen. Een nette, neutrale en verzorgde “look” blijken vaak essentieel voor een vlotte verkoop.

Immo Vercammen helpt je o.a. met gratis services zoals een fotoreportage en een leuk filmpje van je eigendom om op een moderne en aantrekkelijke wijze op de sociale media te verspreiden. Zo ben je zeker dat jouw goede eerste indruk een ruim bereik heeft en ook blijft hangen.

2. Homestaging

De meerwaarde van een goede, betrouwbare makelaar ligt o.a. in zijn expertise. Jouw woning verkopen aan een correcte prijs maakt daar zeker deel van uit. Je makelaar kan je bijvoorbeeld helpen om een woning aantrekkelijk te maken voor verkoop met behulp van homestyling. Dit is de kunst van het inrichten van huizen voor verkoop.

Alle ruimtes worden dan in beeld gebracht zodat hun beste eigenschappen de meeste aandacht krijgen, en zodat ze een zo breed mogelijk publiek zullen aanspreken. Een huis dat gevuld is met allerlei bizarre persoonlijke spullen, gedurfde kleuren of speciale spulletjes leidt kopers vaak te snel af. Homestaging elimineert die afleidingen en vestigt de aandacht op de kenmerken en de mogelijkheden van het pand in de plaats van de spullen erin.

Bij Immo Vercammen krijgen de klanten indien gewenst een gratis basic homestyling cadeau.

3. Walkly's

De eerste indruk van je woning gebeurt niet altijd in levenden lijve. Ook onze kopers komen steeds meer voor het eerst in aanraking met een huis via onze digitale kanalen en virtuele rondleidingen: onze Facebook-pagina, nieuwsbrief, Instagram-pagina,… Het is dan ook almaar belangrijker dat jouw woning op deze online platformen zo goed mogelijk verschijnt.

Immo Vercammen maakt hiervoor reeds gebruik van de nieuwste trend op gebied van digitale rondleidingen, genaamd Walkly’s. Hierbij maken we een leuk maar professioneel filmpje dat het verhaal van jouw pand in 1 minuut vertelt. Zo krijgen kopers meteen een volledig zicht op de woning, inclusief alle relevante informatie. Deze video-wandeling zit gratis inbegrepen in onze diensten.

Wat werkt niet? 

Zo, heel wat tips die je een idee geven van wat je kan doen om je huis snel en vlot te verkopen. Daarnaast vinden we het belangrijk je ook wat inzicht te geven in wat niet werkt, want ook dat is Immo Vercammen: we delen onze kennis graag met onze klanten.

1. Werkt niet: (geur)kaarsen branden

Het is een leuk idee, maar niet iedere bezoekende koper heeft hetzelfde idee over gezelligheid. Sommigen vinden het misschien een leuke touch, maar hou er rekening mee dat sommigen zich storen aan de kenmerkende geur die sommige (geur)kaarsen verspreiden. Zo haal je bezoekers uit de sfeer van de kennismaking met de woning zelf.

Tip: Wens je toch ergens voor de gezellige sfeer kaarsjes te laten branden, doe het dan veilig en gebruik steeds neutraal geurende kaarsen of theelichtjes.

2. Cake bakken

Dit is een ‘tip’ die we steeds vaker tegenkomen online, maar uit ervaring weten we dat ook dit niet altijd werkt. Sommige mensen houden nu eenmaal helemaal niet van gebak of associëren de geur met iets dat ze niet bij zichzelf vinden passen. Over smaken en kleuren (en geuren) kan je dan ook niet twisten. Gewoon weg een netjes en verlucht huis volstaat naar onze ervaring.

Tip: Wil je toch met geuren werken, doe het dan zeer subtiel en laat nergens een geur overheersen.

3. Gebreken verstoppen met bv. een likje verf 

Eerlijk duurt het langst: zijn er bepaalde gebreken in je woning, dan ben je daar best meteen transparant over of nog beter, je lost ze vakkundig op. Opgelet, gebreken bewust verdoezelen of verstoppen is “not done” en je bent hiervoor als verkoper aansprakelijk, zelfs nog na de verkoop.

Tip: Zet gerust de positieve elementen van je woning extra in het zonnetje, maar wees correct en eerlijk over de eventuele mankementen.

Op zoek naar meer tips?

Je kan ons nog steeds vrijblijvend contacteren voor een gratis schatting, maar evengoed voor hints en tips voor de verkoop van jouw huis. Mail even naar info@immovercammen.be of bel ons op het nummer 015/755.444. We helpen je graag en gratis verder. U weet intussen wel waarom…

 

Lees 399 keer Laatst aangepast op donderdag, 19 oktober 2023 07:30

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.