vrijdag, 26 mei 2023 09:45

Hoe je woning verkopen met meerwaarde?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Wie zijn woning wil verkopen, doet dit liefst aan de hoogst mogelijke prijs. Het is daarom belangrijk om je woning te verkopen in de best mogelijke staat. Enkele kleine aanpassingen kunnen zorgen voor een meerwaarde én snellere verkoop. Immo Vercammen geeft je graag enkele tips.

Magie van witte verf

Een likje witte verf kan zorgen voor een geweldige eerste indruk bij potentiële kopers. Plamuur gaatjes en scheurtjes dicht en verf, indien van toepassing, je binnenmuren wit. Een witte muur reflecteert meer licht en zorgt voor meer ruimtegevoel, en dat is net wat de koper wil. Bovendien is een witte muur de perfecte grondlaag voor een volgende kleur, mocht je koper toch liefhebber zijn van een ander kleurtje.

Benut alle ruimtes

Richt elke ruimte in alsof je ze dagelijks gebruikt. Misschien is de zolder wel geschikt als logeerkamer, kan de kelder ingericht worden als mancave of is de ruimte onder de trap geschikt voor een ingebouwde kast voor extra opbergruimte. Hoe meer ruimte en kamers, hoe meer mogelijkheden je woning heeft en hoe waardevoller je huis. Zorg er daarnaast ook voor dat er niet te veel varia ‘rondslingert’. Less is more!

 Verzorgde tuin en terras

Een verzorgde tuin of terras is een enorme troef bij elke woning. Een appartement heeft vaak enkel een terras, maar ook daar heb je leuke mogelijkheden. Bij een volwaardige tuin kan je het gras netjes onderhouden en deze verder inkleden met wat kleurrijke bloemen en struiken. Op een terras kan je aan de slag met bloemen of kleine planten in een pot.

Vloeren en plafonds

Naast muren bepalen ook vloeren en plafonds een groot deel van je ruimtes. Een nieuwe vloer of opgefrist plafond kan wonderen doen bij een verouderde woning. Een mooie laminaatvloer kan je bv. vaak meteen op je oude tegelvloer leggen en is niet zo duur. Het plafond kan je een frisse verflaag geven of vervangen door enkele vlakke gipsplaten.

Weg met kleine gebreken

Onthoud ook dat je kopers alert zijn voor extra werk en kosten. Zijn er kleine gebreken zoals een lekkende leiding of kapotte tegel? Herstel deze dan. Zo verhoog je op een snelle en efficiënte manier de waarde van je huis.

Is je woning klaar voor verkoop, maar zit je nog met vragen? Contacteer ons via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 592 keer

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.