maandag, 24 april 2023 08:17

Op huizenjacht met lentekriebels

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

 

De lente is het populairste seizoen om te starten met de zoektocht naar je droomwoning. Als je wil verhuizen in de zomer of van de zomervakantie gebruik wil maken om te renoveren, kan je best nu beginnen. Immo Vercammen geeft je graag enkele tips waarmee je rekening moet houden tijdens je huizenjacht in de lente.

In de zomer verhuizen heeft tal van voordelen zoals het al dan niet uitvoeren van kleine renovatiewerken, een verhuis zonder koude, sneeuw en zoveel meer. Maar wanneer begin je best aan je zoektocht? Houdt er zeker rekening mee dat het ongeveer drie à vier maanden duurt vanaf het compromis tot het verlijden van de akte.

Houd je hoofd koel

Focus je op je droomhuis en niet op de aangename elementen die de lente met zich meebrengt. Verkopers zullen hun woning steeds zo aantrekkelijk mogelijk voorstellen, laat je dus niet afleiden door het eerste lentezonnetje, de geur van verse bloemen of sfeermuziek op de achtergrond. Houd het hoofd koel, blijf opmerkzaam en focus op de woning zelf. Een correcte makelaar zal je niet alleen attent maken op de pluspunten, maar je een objectief totaalbeeld voorstellen.

Check de lichtinval

Het beste moment om een huisbezoek te plannen is bij daglicht! In de lente schijnt het zonnetje net iets langer waardoor je een goede indruk krijgt van de lichtinval in de woning. Let tijdens het bezoek goed op welke kamers veel daglicht krijgen en op welk moment van de dag je kan genieten van een zalig zonnetje. Sta je graag op met zonlicht, check dan zeker ook de slaapkamers.

Het daglicht zorgt er vaak ook voor dat kleine gebreken beter zichtbaar zijn. Zijn er scheurtjes in de muur of spot je ergens de eerste sporen van vocht? Neem je tijd om rond te kijken en doe dit vooral aandachtig. Zorg ervoor dat je alle ruimtes te zien krijgt en durf kritische vragen te stellen aan de makelaar.

Stel vragen

Bereid je voor op het huisbezoek en bereid enkele belangrijke vragen voor. In welke staat bevindt de woning zich? Voldoet de woning aan de huidige EPC-normen en welke investeringen moeten er in de eerste jaren nog gebeuren? Houd er rekening mee dat je sinds kort niet alleen budget dient te voorzien voor de renovaties om de woning naar je eigen smaak te brengen.  Bij oudere woningen zal je ook wettelijke renovatieverplichtingen hebben betreffende de energiezuinigheid en de eventueel aanwezige asbest.

Daarnaast is het ook belangrijk om de tuin en de buurt van de woning eens rustig te verkennen. Ga je jezelf thuis voelen in deze omgeving? Voldoet deze woning aan de vereisten die je voor jezelf hebt opgelegd? Laat de zoektocht maar beginnen!

 

Ben je tijdens de lente op zoek naar je droomhuis of wil je je woning verkopen in deze gunstige periode? Contacteer ons via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

 

 

 
 
Lees 474 keer Laatst aangepast op maandag, 24 april 2023 08:27

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.