vrijdag, 30 september 2022 12:14

Op huizenjacht als jongere

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Een huis kopen, is een grote stap in je leven. Het gaat over een flinke som geld, dus je neemt best geen overhaaste beslissingen. Naast het financiële plaatje zijn er tal van factoren waar je rekening mee moet houden. Lees verder en ontdek of jij klaar bent voor je eigen stek. 

Een eigen huis of appartement kopen, doe je niet van de ene op de andere dag. Het is belangrijk dat je jezelf eerst goed informeert. Weet waar je wil wonen, wat je budget is, of je in een huis of appartement wil wonen en dergelijke. Op het internet vind je heel wat informatie, maar je kan ook binnenspringen bij een vastgoedkantoor als Immo Vercammen voor extra hulp of vrijblijvende informatie.

Financiële plaatje

Het is belangrijk om je droomwoning af te stemmen op je beschikbare budget. Hoe vroeger je een woning aankoopt, hoe vroeger je je persoonlijke vermogen begint op te bouwen. Maar heb je al voldoende geld bij elkaar gespaard om een hypothecaire lening te kunnen afsluiten? Via online simulators van banken kan je makkelijk berekenen hoeveel je kan lenen op basis van je persoonlijke financiële situatie. Vergeet naast de aankoopprijs van de woning ook de bijkomende kosten niet zoals de registratierechten en de notariskosten.

Zit er voldoende geld in je spaarvarken, krijg je eventueel wat centjes toegestopt van je ouders of je grootouders en lukt het om een lening aan te gaan?  Goed nieuws, dan kan voor jou de zoektocht beginnen!

Persoonlijke voorkeuren

Zodra je weet wat je beschikbare budget is, kan je beginnen dromen. Kies jij voor een huis of een appartement? En heb je al nagedacht over de locatie? Wie opteert voor een woning met verbouwingswerken, voorziet best ook extra budget om te voldoen aan de renovatieverplichting m.b.t. de energiezuinigheid die ingaat vanaf 1 januari 2023.

Het kopen van een woning brengt heel wat zorgen met zich mee. Zie jij door het bos de bomen niet meer? Laat je dan adviseren door een vastgoedmakelaar met ervaring zoals Immo Vercammen. Neem contact met ons op en wie weet ben jij binnenkort eigenaar van je eigen droompand.

Klaar voor het kopen van je eerste woning, maar weet je niet hoe aan je zoektocht te beginnen? Contacteer ons via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

Lees 670 keer Laatst aangepast op vrijdag, 30 september 2022 12:19

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.