donderdag, 09 juni 2022 09:03

Je woning laten opvallen? Dat doe je via homestyling.

Geschreven door
Beoordeel dit item
(0 stemmen)

Bij het verkopen van je woning is het belangrijk dat deze opvalt bij kandidaat-kopers. De concurrentie met andere verkopers is immers groot. Ook zij willen hun woning zo goed mogelijk verkopen. Hoe zorg je er dus voor dat net jouw woning met de aandacht gaat lopen? Door aan  homestyling te doen. Wij geven je enkele tips om jouw woning in het oog te laten springen en geven onze potentiële verkopers zelfs een gratis basic homestyling cadeau.

Homestyling: wat is dat?

Homestyling is een trend die vanuit Amerika is overgewaaid en ook bij ons aan populariteit wint. Een homestylist tovert je pand om tot een verkoopklare woning door de ruimtes te herschikken en te voorzien van een passende inkleding. Op deze manier krijgen kopers een beter zicht op de mogelijkheden van het pand. Ze zullen niet alleen sneller geneigd zijn om te kopen, ook zullen ze vaak net iets meer willen betalen.

Wanneer je dit door een professionele stylist laat uitvoeren, ben je al snel een flinke som geld kwijt. Geld dat je natuurlijk liever in iets anders investeert. Dat weten we bij Immo Vercammen. Daarom geven wij onze potentiële verkopers een gratis basic homestyling cadeau. Of je kan kiezen uit één van onze vele andere gratis voordelen. Een overzicht vind je hier.

Liever zelf aan de slag? Hieronder geven we je graag enkele tips.

Basic styling

Zet je je woning op de markt, zorg er dan voor dat deze straalt op foto’s. Gezellige verlichting werkt bijvoorbeeld altijd. Ook planten zorgen ervoor dat de kamer groter en frisser lijkt, het gebruik van spiegels helpt eveneens om je woning ruimer te laten lijken. Je kan mits wat creativiteit met een beperkt budget en een minimale inspanning elke ruimte gemakkelijk wat opwaarderen. Overbodige spullen opbergen en her en daar wat leuke eyecatchers plaatsen kunnen wonderen doen in de verkoop van je pand.

De belangrijkste ruimtes voor verkoop

Uit marktonderzoek blijkt dat kopers in hun beslissing vooral beïnvloed worden door de eerste indruk van de badkamer en de keuken. Maximaal inzetten op deze twee ruimtes is dus de boodschap.

In de badkamer vervang je best je oude, grauwe douchegordijn door een nieuwe en zorg je ervoor dat een overvolle wasmand niet in het zicht staat. Indien je beschikt over een bad kan je deze makkelijk aankleden door een dienblad over het bad te plaatsen en dit te decoreren met bloemen of kaarsen. Hierdoor creëer je een rustgevend spa-gevoel in de badkamer.

Ook in de keuken kan je gebruik maken van bloemen om deze op te vrolijken. Daarnaast is het aangeraden om een fruitschaal, met verschillende stukken vers fruit in, te etaleren. Een kleine moeite, maar het geeft je keuken een pak meer kleur. Het straalt uit dat er ook geleefd wordt in de keuken en zo blijft er toch een huiselijk gevoel bewaard.

Een eerste indruk is cruciaal

Net zoals bij het ontmoeten van nieuwe mensen is de eerste indruk bij het bezoeken van een woning van cruciaal belang. Naast de basic homestyling doe je er ook goed aan om je woning op orde te hebben wanneer de eerste kandidaat-kopers op huisbezoek komen.

Zorg er daarom voor dat de details in orde zijn: zaken als een losse plint, een kapotte keukenkast of losgekomen behang maken maar weinig emoties los bij kandidaat-kopers. Ruim je woning ook extra op alvorens je kopers ontvangt.

Zet waar mogelijk alle pluspunten extra in de verf. Hangt er in de inkomhal bijvoorbeeld een mooie grote luster of beschik je over een prachtig kookeiland? Zorg dan dat deze in het oog springen zodat kandidaat-kopers de woning herinneren omwille van de plus- en niet de minpunten.

Ga je zelf met deze tips aan de slag? Of geef je het oog voor detail liever uit handen aan een professional? Bij Immo Vercammen bieden we een gratis basichomestyling aan voor jouw badkamer en keuken. Contacteer ons voor meer informatie via info@immovercammen.be of 015/755.444. We helpen je graag verder. U weet intussen wel waarom…

 

Lees 1017 keer Laatst aangepast op donderdag, 09 juni 2022 09:05

Uw gegevens

Hebt u vragen of wilt u meer informatie over onze diensten? U wilt een afspraak?
Vul het formulier hieronder in en wij zullen snel reageren.